其實台灣可唔可以先假設陳同佳唔係殺人犯?

206 回覆
22 Like 417 Dislike
叫佳仔離開深山,用回鄉證合法出境返大陸,人民法院用全國性法律處理就得
港府一開始都咁講
師兄你又瞓番

咁你繼續瞓啦
搞清楚
包機唔難
但唔想做個個係香港政府

一早講過n種建議
一次性、域外法權…乜乜乜

777全部ban話要逃犯修訂
而家失憶入哂台灣數話人唔收?
邊個瞓?

咁即係一開始就係垃圾香港政府唔肯,
你仲講咩包機台灣唔收?
而家係香港唔肯啊柒頭皮
得喇
眾人皆醉你獨醒喇
叻叻喇
返去做功課ok?
佢問嚟問去都係 未判點可以叫佢殺人犯佳仔只係俾人通緝緊
講到牙佳俾人屈咁
依加又唔係話佢係殺人犯嚟㗎啦唔洗入法院審88
分分鐘你問牙佳 佢今日心情好都會答你佢係殺人犯
一個人治的地方
質問另一個國家係人治定法治

獻醜不如藏拙啦
香港現時唔可能將佢遞解出境
即係自由身
就當佢唔知攞咗咩 pass 航空公司出到 boarding pass
佢會混在其他旅客入面一齊排隊
就當佢唔會發難危害其他旅客
咁台警喺華航機門企定定逐個乘客望住邊個係陳同佳?即係喺機艙門幫百幾個乘客做陳同佳 clearance?
未閂機艙門台警有無權上佢手扣?
一系列問題影響到嘅係台灣人嘅感受
但發生喺台灣飛機上嘅呢件事最終係捉一個香港人
台灣政府係台灣人嘅政府
唔係外來政權幫境外人服務
台灣大陸本是同一家 使唔使分咁清啊港共政府
因為係事實
法律唔係100%情況都係適用 (否則都唔會有咩合法逃稅, 走法律"喇")
亦因為咁 所以法律一直都係不斷修改同演變
不過香港另計 垃圾到
台灣係獨立司法體系
同意呀,所以咪話條友應該無自己嘅方式過去,除非有齊兩地政府機構嘅同意同協助
咪係, 無罪推定係防止屈錯人, 保持程序公義, 但依家佢連自己都認埋, 證據又有

樓主: 下佢殺左人, 但法院未判都未係犯人殺犯架嘛
你唔好答唔到就
揀回覆黎繼續自己打飛機喎

恐怖組織承認策劃恐怖襲擊
但未有證據 法庭未判
點解唔批Visa
法庭要黎做咩?

台灣唔係連登
呢到個個都睇得出你係五毛
但係又未ban你
咁呢到係人治定治法治
中共「佳仔殺台灣人係英雄」
如果我係台灣政府真係唔撚想理呢單案
凶手係香港人而家身處香港
受害者係香港人屋企人身處香港
就因為兩個人嚟台灣旅遊幾日就搞出單咁嘅嘢要台灣政府處理
成件事對台灣社會無任何益處
陣間陳同佳判佢無期或者死刑都係要耗用台灣嘅稅金
都唔知點向台灣納稅人交代
受害人係台灣人
證據呢樣嘢本身係真實發生過
並唔係話經過法庭,證據先係真實發生過.

照你嘅邏輯,喺閉路電視見到佢殺人
但係仲未上庭, 仲未畀人定罪
~所以可以推斷佢冇殺過人

言下之意你係咪都唔贊成逮捕殺咗西環的士司機個鬼佬??

法庭仲未定罪、cctv又冇影到作案過程
又唔可以咁講,理論上佢要保護「喺台灣呢片土地上嘅所有人」,唔考慮啲政治元素,佢係應該捉返個通緝犯歸案。法理上佢要咁做。道義上一個有承擔嘅政府都應該咁做。經濟上,如果佢唔追究所有「外國人喺台灣殺外國人」嘅案件,你諗吓會有幾大混亂,仲有無外國人敢嚟?

不過加陣中國嗰邊小事化大,上到政治層面就複雜好多
首先證明你唔係弱智先好開POST問
我想知中聯辦會唔會幫林太執屎
巴打好型
如果有正常司法互助
台灣法院判完仲可以送番香港監獄服刑
不過
一切都沒有如果
叫陳同佳返支那,如果返到,佢去邊到都得。
咁當佢嫌疑殺人犯都唔可以就咁上機㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞