連登巴膠怒屌屎水fucking雙層電動巴暨屯門站步行返屯碼也不算太遠專區

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
可能d人唔知道有
同埋我以為係銘賢路上斜,橋頭路落斜咁去靈灰閣新總站,點知係兜返出大窩西支路

可能墳場範圍內連馬路都比埋人行
你講起以前
我諗緊N世紀前,72 74A會唔會喺何東樓/落路下一段大埔公路 (而家馬場一段)有站
0847 到平田
唔太清楚,淨係識市中心段同沙田繞道嘅源禾路,象鼻山路都由有站改建到冇站搬晒去石圍角路。
+ 馬場段最有印像係穗禾路可以經苑內駁落山下火炭路(唔知同樂景街有咩關係),同埋沙田路「幹線公路匯合不准換線」塊牌。
可否介紹吓以前象鼻山路係點?
+
應該會,舊線係經火炭站地面,好似沿單車徑同行人路。
記得九肚山可以駁埋去禾寮坑,禾輋街經舊路口北延上山就完美。
係咪痕妓嚟
直駁大河道同和宜合道,象山嗰度有幾個路口,石圍角路同二陂圳路應該係一對梅花間竹式交錯雙T字路口。和宜合交匯處係簡單一對U形出入路,冇迴轉處。
可以睇舊地圖,同埋荃灣運輸研究,後者有其他市中心原本計劃:
1. 沙咀道一小段同眾安街巴士專路
2. 鹹田街經公園直駁青山公路眾安街站T字路口(冇眾安街個突兀嘅出入口),配合川龍街組成一個單向迴轉圈系統
3. 德士古道要西延大河道,不過切斷公園所以冇咗以上計劃
281A停合理過87D
281A都唔係馬鞍山線
+
1. 即係而家嘅一段荃灣街市街調轉變單向東行
3. 會拉直埋德士古道沿荃灣路,類似而家荃灣路擴建新入口要重新定線南移個位。
4. 好似冇提青山公路跨城門道--關門口街路口天橋
德士古道天橋闊啲會冇晒而家啲出入口,包括北行畀荃青交匯處架空部分落地面個出口,地面冇得上落直駁德士古道北同青山公路西行;應該唔可以經斷橋上青荃路,因為要畀天橋左轉荃灣路南行。不過獨立多咗個天橋南行直出葵福路嘅出口,喺而家兩段天橋個地面過渡段,亦同時係舊葵福路同德士古道交叉嘅T字路口。
如果遲咗起象鼻山路柴灣角段,理所當然荃錦交匯處要起德士古道北直接出入路。
咁想請教, 而家石圍角二坡圳嘅一段隧道仔 (象鼻山道底下), 改建工程係昇高咗象鼻山路定係改過石圍角路尾段無咗個上斜位??
馬鞍山兜路唔合理
唔代表一城黃廣兜就合理嫁喎
見到粉南旺過旺角,就知重陽來到
厹又fat
停圍邨後山 何兜之有
一年兩次
葵荃油尖旺線最大問題始終都係個價錢牌

6.2 7.2老九話bye bye你條尾啦

改快收8.2又唔知有無人搭
台鐵都話咗你聽韓國車係唔得架啦

係emu900好啲啲
馬鞍山而家朝早拆唔拆都唔大分別啦
都塞死曬
87D朝早拆唔拆都唔多客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞