黎明、黃凱芹、李克勤、陳慧嫻下月開show, 力証年紀不影響唱功

705 回覆
22 Like 162 Dislike
咖哩牛腩飯其實真正意思係乜
維基講完又冇source
Chris 中間4年係中大, 再出嚟已經1987年, 又兩個世界
再過多幾年變天山童姥
再之後就......
人始終會老, 不過外國好多歌手去到70歲都係咁唱, 小鳳姐都仲唱緊啦
咁都畀你知道我喺呢道

傀儡尪仔即係布袋戲入面嗰啲扯線公仔
咖喱牛腩飯唔係閩南話咩?
係呀,傀儡尪仔咪閩南話囉
我响呢度留左好幾個comment點會唔留意到你
小鳳姐唔會唱到初戀少女味......掛

你有冇睇隔離梅姐嗰個帖。而家套戲就嚟上就要搵人開啲咁嘅帖講,驚死冇人睇咁,呢啲就真係pr喇。佢而家啲宣傳咁勁,早幾個月已經係咁煲套戲,真係會做埋全年港產片票房第一添啦屌
Joke?
PC 依家唱到某個Key, 或氣聲, 會仍然有一種年輕的味道
如果計廣東話女歌手小鳳姐都重係我最鍾意 計廣東話女藝人就第三,僅次於任白
同黎明演唱會一樣
歸來吧 chorus 果句....
家 呢 呀 家 呀...家 呢 呀 家 呀...這裡才是快樂老家.
食住個字去, 啱音又無違和感. 應該無其他意思化.
三個情路都係坎坷架喇.
80年代尾出道果D最慘.
佢86年唔計譚張梅, 至少百花齊放, 同埋真正好歌有好報的年紀.
當時只要隻碟做得不錯都會賣到金唱片 (25000張).
如果有首hit 歌就好大機會賣到百金唱片 (50000張).
講情路,呢五個入面得紅豆沙姐姐係有好結果
不過個技巧已經唔會完全一樣.
有時都好掙扎, 到底想聽佢唔同時期的味道, 定係想聽返當年的感覺.
我都係鍾意歸來吧 welcome back呢d讀緊書至啱啱返黎果幾隻
我不寂寞少d人鍾意既我都鍾意
愛戀2000比較深刻印象因為玩味距離真係好撚好聽
不眠夜係我啊sir作所以再深印象d

但其實佢返左黎 排面上情理上佢都真係前輩
始終果下王菲sammi彭羚李蕙敏都係細過佢至少4、5年而且佢個聲勢逐個階段咁跌 雪映美白之後完全keep唔到啱啱返黎果陣既聲勢
之後隻問題女人直接收左一半檔
李麗蕊唔係愛情馬拉松咩?
呢個少跟, 之前好似話有個拍左好很耐的男友.
激情十分果下都幾驚嚇, 包括形象歌路,
甚至永恆唱片公司會製作呢類大碟.
Mirror 咁撚藍都大把黃屍睇
有溫兆倫
問題女人直接收左一半皮, 97年投閑置散掉咗過台灣搵食, 98年去新藝寶仲衰
話說 雪影美白演唱會係寶麗金首次自己製作嘅演唱會.
不過我記得其實開頭賣飛情況一般.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞