黎明、黃凱芹、李克勤、陳慧嫻下月開show, 力証年紀不影響唱功

705 回覆
22 Like 162 Dislike
李麗蕊同劉志遠,不過最後都係
寶麗金完全計錯數. 用周慧敏同一手法高價連唱片約簽入李蕙敏.
但李果隻碟銷量仆直情度真係隨時有今生無來世.
如果PC 忍多一年半載唔過新藝寶, 未必會同李蕙敏一齊攬炒.
呢個我真係唔知
但呢個靚聲到絕既演唱會都賣飛一般
如果俾我早出世d我一定要睇
(雖然個公仔麵頭真係
聽左咁多年 都聽厭
把聲太老土 咁多年無變化
以為50歲會有突破 點知仲力証咁多年把聲無變
太頑固了 不能支持
劉志遠...個名有D熟.
舊 beyond -> 浮世繪?
bingo
個造型師同化妝真係去食屎, 明明演唱會張海報好正
李蕙敏我都鍾意
但其實果隻碟點解會仆到咁?
係形象歌路衰定係公司人唔幫佢宣傳
barbe 頭無問題.
但當年我覺得hea 唱(雖然有欠尊重),
因為不少歌降左key 唱.
我反而鍾意當年全世界都話佢 hea 唱嘅 2003 珍演唱會.
對比下月夜的隨想就知.
其實佢就咁用返心滿意足嗰個look已經夠做啦屌
唱功根本唔掂, 係無厘頭爆紅一首歌, 又買唔到樣, 又唔係18-22妹妹仔

收皮好正常, 寶記係喺環球收購前幾年已經好柒
Madonna 造型變左 Mcdonald
最後完美騎劫咗呢道傾pc

當年係鋪天蓋地咁宣傳架.
寶麗金用到長紙盒包裝, 天王級待遇.
咁講真李蕙敏又真係果幾年女歌手一線裡面唱功最差
佢96個演唱會dvd剪到零零碎碎
搞到我好多時只可以每首每首歌咁聽
不過我覺得d選曲唔連貫係真
但把聲真係好fit

03係唱得less is more d 細膩d
但唔知點解我硬係麻麻
97年港樂最好
港樂佢搞過幾次?我買過飛入場睇過一次,不過印象中係95年?
咁佢上一線係包括形象,歌曲歌詞咁成個package.
話唔定個仆直原因係個package 開始老化,
轉型唔到而寶麗金高追就損手。
女歌手會容易出現呢個問題。
1次咁大把,香港管弦樂團都係96年先第一次搞流行曲演唱會,同張學友搞
或者好大原因係96年個唱法已經有唔同但就仲有少少89味。
2003就已經好唔同,把聲厚左,換氣位唔同左,唱得隨意左。
咁就覺得雖然唔差但總係覺得唔妥。
寶麗金仲有一樣柒事就係鍾意將臨放棄嘅歌手掉去台灣做最後一擊。
先有洪楗華,後有鄭嘉穎,最後有陳慧嫻。
相反有啲自己覺得自己跟香港脫節嘅歌手主力發展台灣市場嘅就有不錯成績,最佳例子就係鄺美雲。
咁我記錯年份,當時佢狀態大勇,入場睇正到
仲有護旗手黎瑞恩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞