黎明、黃凱芹、李克勤、陳慧嫻下月開show, 力証年紀不影響唱功

705 回覆
22 Like 162 Dislike
黃凱芹正呀,但係佢已經唔係成日喺香港,所以都係隨緣啦
屋企有97管弦樂團演唱會嘅卡拉ok碟,細細個聽好有深刻印象,尤其是開場曲唱Jealousy
原來連登都重有幾多嫻迷
咁佢係80年代入場就係果個年代既人想聽返果個年代既歌架啦
佢當時重算係高峯期,live 真係正!
腔! 不是歌! 睇清楚
我唔知算唔算係,因為我最後一隻碟係問題女人,之後都冇買佢啲碟,係間唔中上網聽吓佢啲新歌
咁用返80年代腔唱80年代歌又有咩問題呢高手
我唔覺得佢就算轉左唱腔出新歌你地又會接受
咪又係叫人老野收皮
林憶蓮咪冇俾人話老野收皮囉

哥哥梅姐2000 年之後已經冇唒八十年代腔啦

就算Miss chan chan 都唔會用以前腔唱歌啦
喺道繼續傾緊佢都算係嘅

問題女人隻歌真係玩鳩佢
原來飛鳥清都有聽慧嫻

難得唔喺嗰個帖道見到你,都係要再講,cctvb同香港一樣,唔會完全死曬但係點都係冇得救架喇
林憶蓮仲有幾可浦頭
哥哥梅姐死左上神檯姐,未死哩個年紀係樂壇一樣係比班後生白眼,欣賞既會有幾多個
個風氣根本就係咁樣
林憶蓮 我是歌手
冠軍
2017年果季
一個黎明都爆場啦,其他人做嘉賓算啦
大佬 林憶蓮兩年前先攞台灣金曲歌后

哥哥梅姐都叫俾後生白眼 你真係平行時空
某程度上我受屋企人耳濡目染影響下,先會聽好多80年代歌手嘅歌
哥哥過身前幾年, 幾難聽嘅說話都有

咩死基佬,陰陽怪氣,屎忽鬼, 大熱演唱會大把老屎忽都接受唔到
咁咪好,我都係細個跟屋企人去睇神功戲先會跟住係咁聽曲睇戲
你咁講而家最紅姜濤都有人唔like
大佬,你都識講台灣啦
我講香港風氣,你問心後班果班會有幾多人識佢地
哥哥梅姐咪話因為死左上神檯,又叫做有d翻炒新聞
如果唔係分分鐘你去中學問都冇人知邊個黎
寶記八十年代既巨星仲有關正傑、關淑儀同達明一派
只係一個請唔郁、一個唔想請、另一就唔敢請
梅姐九十年代中都少唱歌, 轉咗去電影界發展,基本上80年代歌手都畀人話過氣啦

陳慧嫻果時都係三十幾歲咋 , 一樣大把說話聽
我一直講緊唱腔 林憶蓮可以做到與時並進
你唔接受我都阻唔到你
關正傑應該係加拿大退休好耐, 無謂搞人啦, 關淑怡就傻撚咗, 達明就唉......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞