黎明、黃凱芹、李克勤、陳慧嫻下月開show, 力証年紀不影響唱功

705 回覆
22 Like 162 Dislike
三十年後聽都唔覺老土
又唔可以怪曬人, 心態好重要,對上一兩個演唱會都叫做好d
藍色街燈 映不出的痛楚
呢個陣容真係target我呢啲70後廢老

80後:或者有興趣 但未必知寶麗金

90後:會問佢地係邊個話 好似邊度見過

00後: 我要照鏡呀叼你老母

10後:... 請自行填上
係啵 婚紗果段wo 師傅明白了
都好多80後啱聽嘅, 我細佬91年都比導佢聽黃凱芹
https://www.youtube.com/watch?v=8PHVzLWnQZI
而家先知呢首歌出自呢套爛片
呢套唔爛喎, 當年好多好評
佢係我會覺得把聲明顯差左好多既歌手
好似係煙剷黎
唯有講句唔識欣賞
咪就係呢班 70 80 廢老咯
花火同小夜曲係正既 自己歌的話夜機都正
左右手果d就唱得好鬼差 同埋佢成個show都好似有d癲喪感
16果次真係好正 何炳做音樂總監將成個演唱會昇華曬
14其實有幾首歌我幾鍾意 但整體都冇16咁好
雖則上面有巴打屌變變變果幾首歌唔好再唱
但16果段個medley我覺得係ok嘅
黎明不藍?
前段時間大灣區晚會,其中他也錄製短片。

愛國愛黨藝人:
https://www.setn.com/news.aspx?newsid=1001301&fbclid=iwar26whpyjawk8hpsb5mrmhepysnwlgxqib-f69zrndiyz4jxwr_qjbkgtw0
另,93年 最受歡迎女歌手 與 新設 全國最受歡迎女歌手(亞太前身)得獎者應該互換

葉蒨文後來受訪都提及
https://youtu.be/OiliEj78i1o
其實真係錄緊歌
係呀!所以聽得一次得一次啦!
同意
有時演出合約上合指明唱邊幾隻,唔係你想唱新歌就新歌的!
至於2008年個活出生命,因為佢感冒緊所以係唱得冇咁好!但係其實如果以感冒緊重要打類固醇上台唱歌,唱足2場,其實已經冇乜好挑剔了!
至於新歌,有追佢ig都知,佢真係收緊歌,錄緊歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞