黎明、黃凱芹、李克勤、陳慧嫻下月開show, 力証年紀不影響唱功

705 回覆
22 Like 162 Dislike
我算曾經係,我想信呢度都唔少,不過有好多人唔想暴露年齡,所以未必會出嚟
巫清
其實我好後生
但話俾人聽鍾意PC真係會俾人質疑做咩咁既年紀會鍾意佢
但好音樂真係唔會分年代
同埋呢個女人除左唱歌之外
佢既人生都好吸引好戲劇性
我成日都搵佢d訪問睇
睇佢定格左個樣諗野講真係好可愛
Hello
講慧嫻,好多人只集中講跳舞街到永遠是你的朋友果幾隻。
其實返左黎之後果幾隻都好聽,只係返左黎之後變左前輩。二十尾三十頭做前輩其實都好古怪,明明同青春偶像差不多年紀。
我對慧嫻最有印象其實係新藝寶第二同第三隻碟。睇得出聽得出求變但大眾似乎喜歡傻女嘅慧嫻多啲。最終唔係好賣得就有啲可惜。
果兩隻碟我間中都有拎出黎聽,曲風其實唔係太過時。
又咁講,唔係造個勢出黎走喇走喇。
人生何處不相逢 + 幾時再見
再食住上 千千闋歌。
係咪真係一下推到上咁高峰就有古講。

但的確,當年寶麗金成間公司由制作,形象設計同市場推廣係好得嘅。或者係因為而家成為廢老果位幫寶麗金賺太多,有budget 就可以樣樣做到最好啦。
愛戀2000小時已經正,你留低的信
不過新藝寶後期已經係投閒置散緊,所以直頭冇乜人知有嗰幾隻碟。我好鍾意情意結,因為終於唔係歐丁玉監製,但係明日有明天,情意結 嗰啲佢又係極少唱 把悲傷看透時直頭係我自己其中幾首最鍾意嘅
少唱O者, 又唔係無.
新藝寶D歌就真係極少唱喇.
03 演唱會肯唱兩句這一天同距離已經執到喇.
咁佢16嗰次都有唱玩味
把悲傷看到通透時其實好sad...
個intro 再加但音入...難怪, 那晚的天空要落雪....

個詞O既話面寫得幾立體...可惜大家O既話題去哂明日有明天, 情意結, 拈花惹草等等.

BTW, 隻碟輯相好靚.
上嗰次有 正是愛
講開玩味...好似澳門有唱過, 但太耐之前唔記得.
上面都有唱過, 但香港就真係要去到近幾年.
我對愛戀2000小時其實麻麻.
concept album 加分, 但歌就...各花入各眼啦.
當年有無人為左個簽名先去HMV 畀貴20-30蚊買?
講sad其實暫時最新嗰隻歌無名指先最sad,不過我估佢都唔會再唱
出道得太早 張學友都要叫佢師姐, 出去95返來已經有一陣古早味, 明明先三十幾歲
睇埋尾...就當我擁有過. 阿QD.
但把悲傷自到通透時...未來誰同渡半生都不介意...放棄狀態.
1965年, 95年30歲咋陰功.
陳慧嫻 故事的感覺 比張學友 Smile 早出幾個月....陰功 X2
95年應該二十尾未到三十?
計埋“少女雜誌”, "日文細碟“千年戀人”早過張學友成年幾

講相近年紀佢真係最早嗰個
95年1月返嚟出回歸碟 ,7月 28號生日, 先29歲
其實林珊珊應該早過佢出碟,林憶蓮就應該遲佢大約一年
咁計最早係黃凱芹LU.
劍仙李白 響猛片勁歌寶麗金度出現, 當時係1983年.
再早少女雜誌幾個月 (1984年1月)
計埋其他唱片公司都差唔多80年代早一批年輕偶像, 林珊珊好快結婚生女又離婚轉做經理人, 林憶蓮好快就轉成熟形象, 都市麗人, 跟住又結婚又生女又離婚

但PC長期保持𡃁妹仔感覺同有一種天然嘅童真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞