[Audit狗] 聽日去見間second-tier 有咩要注意?

823 回覆
6 Like 6 Dislike
有冇人都係CH 10月batch

你唔係GT撚咩?

你唔係GT撚咩?

我都想有GT offer 但冇
有冇BT隊友一齊31號上去簽約

我5號

我5號

記得帶個file袋住份contract..
比人影份contract po上連登就唔好啦

我5號

有冇問可唔可以著causal wear

我5號

冇問
我諗casual wear ok

我5號

冇問
我諗smart causal ok
Big6 之一 HLB 仲請緊人
無offer 的快D apply la

日日都請人

日日都請人

我big6我自豪

日日都請人

我big6我自豪

一齊黎個dem beat sin
KYC人工如何?
back office之中真係數一數二, 尤其以佢既門檻黎講
FG大約14-15K, 1年後16-17K, 3年後正常人都會有20K以上, 5年exp輕鬆上30K
以上係以一個極之普通既人既career path, 自認outstanding既你, 3年上30K亦唔難

隔離 post 話原來銀行KYC 個 package 仲好通大部分 second tier....
銀行KYC入行4年, 你問我唔答, 但有超詳細分享
https://lihkg.com/thread/369709/page/1?ref=ios
有冇人知hlb個pay scale大約係點
KYC人工如何?
back office之中真係數一數二, 尤其以佢既門檻黎講
FG大約14-15K, 1年後16-17K, 3年後正常人都會有20K以上, 5年exp輕鬆上30K
以上係以一個極之普通既人既career path, 自認outstanding既你, 3年上30K亦唔難

隔離 post 話原來銀行KYC 個 package 仲好通大部分 second tier....
銀行KYC入行4年, 你問我唔答, 但有超詳細分享
https://lihkg.com/thread/369709/page/1?ref=ios

個市一差第一班就係雞晒班kyc 先,再請過班平既入黎頂佢地個位
有無BDO Advisory巴打講下前景?BDO好似就快擴張得好快
利申:水記人準備走
有無BDO Advisory巴打講下前景?BDO好似就快擴張得好快
利申:水記人準備走

品流複雜
Sw有interview叫我帶cal
想問係會做ap test呢種定係account related既野
想問係會做ap test呢種定係account related既野

grad post?

grad post?

ys, 未in過2nd tier求教

如果in audit junior, 比份F/S你,考analysis。

如果in audit junior, 比份F/S你,考analysis。

做樣的
其實係睇你 cv 睇 interview

grad post?

ys, 未in過2nd tier求教

計下ratio
做下analysis
blowblowblow

risk係咪一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞