[Audit狗] 聽日去見間second-tier 有咩要注意?

823 回覆
6 Like 6 Dislike
據以往Before 15/1
成日聽人話RSM人工高,有冇人講下senior至manager grade係點?有雙糧?
睇你去邊條team咋其實,條條team派bonus都唔同
但請問如果唔計bonus,S1-S3而家係咩價位@@? 升上manager grade之後個價都係直迫big4?
唔該哂!
S3: ~26-27k
S2:~34k多d
S1:唔知
M grade有50k多d
照咁睇,好似對比番big4 各grade人工仲差小小? (不過都貼近)
咁請問巴打知唔知bonus大約幾多 (junior/senior grade)??
呢d要睇team,小過1個月又有,多到2個月都有。
當然亦有個人performance因素係到,你預多數1.3-1.4 la

Btw利申:之前提及既人工都係聽番黎,好似話唔同時期入都會有少少出入。
點睇Mazars同GT
Audit 04好唔好 ?
清 你做咩咁睇唔開入04組
你本身local上黎?
睇你問邊方面 批考試開始會唔好 job開始會有listed co做
不過老老豆豆你1-3月唔係on大job booking你會死得好慘
04係咩黎?
Random抽咋喎 唔係特登apply 04
清你FG定exp hired?
因為exp hired應該會同你講入咩team
Exp hired呀 咁in個個話audit 4 我諗就算入都係4 但4有咩特別?
佢專做p com 同埋預左人wok la
姐係sme team黎
係呀 岩岩先開始會穿插下listed co engagement
唔係掛 佢地唔係有條sme team架咩 分開請人架喎應該
師兄做緊rsm? Team幾呀
咪04 team lo,本身呢條係sme team.
但呢家sme + listed co team, wok 5 wok睇你咩engagement.
老老豆豆本身d job都唔夠人手做,呢家雖然keep住請人姐,但佢本身d p com唔洗走照keep 住。所以你唔係做大job就會係公海游走,隨時wok 過listed co,因為每一隻p com booking唔長/太短。
所以叫你入去係害左你
唔係掛 自己本身都有listed exp 我見個post都係咁寫 sme team唔係separate開post架? 咁伏
我知好似分左5條? 咁平均另外4條係listed? 每條around 10隻listed?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞