[Audit狗] 聽日去見間second-tier 有咩要注意?

823 回覆
6 Like 6 Dislike
我諗差唔多 其他team都有p com既 但人地既p com大到 listed co咁
因為得04 team會長期請人 同埋呢家開始有listed co engagement,所以HR照安排04 比你都唔出奇。
而且都好少聽其他team要人暫時
巴打有冇tg 想問多少少
有呀 你比我呀
我冇set id 介唔介意我加你
想問下呢家rsm a2 and s1價位幾多?
之前有講過架 但s1我唔知
知唔知通常exp hire in完幾耐到有通知?
Partner Rayxxxx in係咪就係team 4,咁如果T4係SME team姐係成公司都俾哂P CO佢做 其它Team唔會做到, 咁佢本身條Team既人會唔會低人工過其它或福利少D?
咁好因人而異 聽過一星期內就有。
佢唔係partner 佢只係一個無野做淨係畫staff plan既principal 咋
Btw 唔係成間公司既p com都會去晒team 4,但其他team既p com大到成間list co咁姐。
人工福利一樣 performance bonus派1.2-1.3
我係佢in..問得好hea 冇咩問List co exp 反而問有冇做SFC既job..
因為HR話dep. head 而佢又話自己條team 我以為佢係Patrner..
btw in竟然冇話寫咩position..我仲特登去問 佢話以為能力會決定咩Position
姐係份written test? 如果s通常會有咩條件? 3年+Q?
因為佢成手wok 既SFC job....佢應該會以你年資再discount 1年比個position你,如果big4或者同等second tier就唔會discount既。
S都可以唔洗Q,但Q左係最理想,因為佢唔想又多個人放考試假。
佢係team4其中一個ger定咩 一條team有幾多個 行pooling ?如果唔好彩咁入04 咁啲job會做sfc pco or listed ?
佢算係其中一個manager 呢條team成50人咁制,你可以叫做行pooling 睇邊個manager book你做job.
如果入到04 你呢3樣都有機會做到。
清你自己諗 peak做完listed,之後種有成堆p com等緊你 你想有slack season,你自己諗下有無
間間2nd tier都係咁嫁啦
你留意下我係講緊一堆 唔係幾隻 有邊間listed co team係咁請問
上網講野又唔洗負責任既,你最多咪話我唔捱得
通常仲會唔會partner in or second in?
No ga la,佢in完直出offer
我都係in rsm 過左兩個星期都無聲氣
係咪收得皮?
Hire exp?
Yes
In咩grade?幾時in架? team幾
巴打係咪唔prefer入? even重組緊有list co做?
巴打你T幾?
T幾唔講啦 但我良心建議係搵過其他firm做list co既都唔好入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞