裝修搞到好頭痕

499 回覆
16 Like 144 Dislike
咁如果廚櫃錯 天花要就係咪會高低 廚櫃唔錯 咪唔洗就囉
我都無話過瓦仔會高低 唔識字定中文閱讀有問題?
千錯萬錯天花唔會錯,我以後做工程一定叫天花師傅做好曬個天花先,然後泥水佬鬥木佬全部要跟個天花做,做唔到就係泥水鬥木佬問題
咁如果瓦仔做啱,廚櫃又啱平水,何來睇到高低啊

你根本先入為主廚櫃會做錯,你不如話泥水佬批盪都做錯

如果廚櫃佬做唔啱平水你咪叫業主或者判頭屌鳩佢囉,收人咁多錢都唔做啱平水

按照你嘅說法,咁我係廚櫃佬夠可以話天花做唔撚啱平水一陣出嚟效果衰啦
個問題都唔係錯既問題 係做先做後既問題 你要咁諗我都無計
一開頭咪話廚櫃做先 個假天花有機會偷工減料
咁你天花做先,廚櫃就唔可以偷工減料?根本就冇直接關係
最憎d仆街唔唔攞平水儀射一下就跟瓦仔做,10個有7,8個都賴撚曬野,佢賴野都算仲要搞埋下一個
同埋廚櫃做先 我係天花佬既話我都唔會痴廚櫃個邊既角 塊天花片就咁放上廚櫃就算
我都想知廚櫃點偷工減料 裝少一塊板?
仆街,話人偷工減料,原來你先係偷工減料得最嚴重個個
廚櫃佬大可以話個頂收唔到口就唔收
咁係你自己問題姐,唔係做唔到,係你唔做囉,你d判頭同客真係多得你唔少
我做酒店廁所都試過 廁所玻璃門條不鏽鋼 有2條 2條都唔同數 又唔改得 要格硬貼天花角黎就 放片上去又有一隻角彈起要揾野宅住
咁所以我咪話天花做先囉 有咩問題?
你咁話 行行都話收唔到口 咁全部都唔洗做啦
其實假天花定櫃安裝先都冇咩影響,除非你個櫃有埋抽油煙機條喉,又要擺在假天花上面,就要佢地夾清楚
聽人講,就唔好話提提你啦,想害人咩
地磚一定係做先,因為算係成個裝修入面最重型,最污租既部份
係呀要放喺假天花上面架
都話廚櫃頂個收口做到上天花 邊有廚櫃頂你放
到最後都唔知間野乜名,屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞