裝修搞到好頭痕

499 回覆
16 Like 144 Dislike
冇做基仔嘅話,問埋有冇做防水層
其他可以全部唔使諗,浴室呢度最最最重要
水電大於一切,一漏落樓下就
無乜朋友有呢啲經驗 有果啲就睇完報價單話好合理
佢話廚櫃條友懶先想做左櫃先
900呀岩岩睇多次價單sorry 不過都係貴左
係佢門又唔做櫃又唔做假天花想要既款又唔做
而家做鋁,因為都同朋友傾完 佢地話鋁無咁大陣味,所以都唔緊要,但就煩緊聽佢講定聽廚櫃公司講個次序好

廚櫃公司話整廚櫃先,裝修果個話整左天花先

至於吸咀其實係企缸無整基仔,所以先想知事後加個吸咀叫做擋返少少水會唔會好啲

想做趟門如果無基仔驚會漏水出去,如果佢拉門係咪就可以無基仔?
冷氣無搞用返上一手
料既意思係水泥果啲?
一開始佢比其他客既單我參考,之後佢見佢報貴左比我,主動話減返見佢咁均爭咪以為佢信得過
防水層做左了
Yes 泥水/地磚/電 甚至冷氣 電視櫃廚櫃都係一個價包哂所有野 (有其他特色設計野想玩就當然貴啲)
搵設計公司有人跟會好好多
最鳩係搵左個無牌水電工,仲要話好多單位都係啲無牌水電工去搞架啦,不嬲都唔會有事其實唔係做到啲電線咁鳩都唔會發現

叫佢搵返個有牌既黎搞返好佢 拉返好哂所有電線,驚有咩事仲撚煩,點知佢話牆身做好左,要拆返佢先得,叫我比返28000蚊再做,如果唔係就只會做返啲柒左既電線
裝修都要情緒勒索人 信佢條毛 三唔識七
地磚牆磚掃口粉 冷氣 所有櫃都無包架,基本上佢個價係包工費水泥費呢啲
正路真係做咗廚櫃先

假天花最後先做
咁你因住佢地裝修個陣開 部冷氣等如廢左要換新
諗住無設計可言,都係牆同地再油同再鋪 廁廚都無搞花臣
我垃圾
唔想再搵佢搞間屋喇,希望有裝修公司會接呢啲濕碎野黎做
有搵膠包實左冷氣
假天花大把人做啦,使鬼一定要搵佢
其實怕架 但可以點 唔通由鳩佢
咁你裝修完搵人洗洗佢穩陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞