裝修搞到好頭痕

499 回覆
16 Like 144 Dislike
即係罅
行內叫黑氣
天花同櫃之間既陰影
其實做唔做到貼到盡?
今日叫左師傅裝左廚櫃吊櫃先裝假天花
你咁講 廚櫃裝先 再做天花一樣係咁 一係就廚櫃裝低少少 留位比你清理
得就實得
佢意思係廚櫃頂條收口條做到上真天花,然後鋁質天花先碰落個收口條去做
唔偷工減料
件件天花片隊到盡
第時天花上面啲水喉、冷氣、抽油煙機喉有咩事要維修又好好
我唔係合理化偷工減料呀,
但做廚櫃先,
天花角裝係廚欖收口條,啲片撞埋去唔會仲簡單,
維修拆啲片落黎又易啲
我係你就睇實櫃個邊有無癡天花角 你唔睇好易會偷工減料
我又唔明點解偷工減料
只係”long”上櫃頂定天花角既分別
如果係咁,假天花裡面唔見光果啲牆身駛唔駛做埋飾面上頂
睇你點睇 你覺得人地錢就收足 野就做一半ok既話 咪無問題 同埋啲天花片開到盡 裝個個都難裝 所以唔會開到盡 會預鬆啲 人地裝到就一定拆到落黎
正常要
個客多錢買料既話當然可以
如果個客睇報價果陣諗得冇咁通透,事後先發現唔見光既都幫佢嘥人工嘥料錢做埋,調轉頭話你搵佢笨柒添
你未試過比上面啲e&m野頂到仆街
廚櫃點會唔平啊,唔平咪就到平囉

要個櫃就天花就真係on9
試過有天花師傳一路裝一路屌第時甩唔返落黎
要甩都得,全部拆晒佢再重新訂料整過啦
咁個價係你開有咩好怨 同埋裝修公司一定係開高啲個價 所以無話邊個揾邊個笨 係賺少同多姐
裝斜咗咪唔平囉 要天花就櫃先on9
放上假天花上面唔得咩 一定要拎落黎既咩
點裝到斜啊師兄

如果做到咁,咁個廚櫃佬就收得皮啦
要就 到時睇瓦仔 一睇就知個天花有問題 到時一邊高一邊低仲核突
果陣個盤啲天花條做過顏色
放上去驚揩花好撚煩
你咁講天花做先 先做廚櫃都無問題架 做唔到係廚櫃佬問題姐
你講到瓦仔佬又做唔啱平水就冇野好講啦

part part都做錯平水,就係你做天花會啱平水
咁係個別例子姐 正常就係白色天花片 正常放上去係唔會花 除非係好暴力咁亂放
唔做基仔擋水咪成個廁所變做濕廁
你問下佢點樣擋水?浴簾都吊腳啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞