裝修搞到好頭痕

499 回覆
16 Like 144 Dislike
錢就收全部 野就可以做一半 啲老細多謝你都唔切
如果廚櫃做先 你要換櫃既話 就預天花都要做埋 因為一定會偷工減料 廚櫃個邊牆一定無角 啲片一定就咁放上廚櫃上面
做鋁板天花點會唔係做櫃先?當你釘好曬角一排排擺好曬天花然後上櫃,咁櫃同天花條黑氣點搞?當你話用玻璃膠修邊,咁之後維修點?又成排鏟起d玻璃膠先做啊?
我做左4,5年天花都未聽過唔係天花行先
要換櫃既話咪要連天花一齊做過 因為做櫃先 天花一定會偷工減料
同埋廚櫃同天花之間係唔會落膠 廚櫃同天花之間會用收邊條貼係廚櫃到 唔會將2樣野黐死
如果廚櫃唔平 咁咪要天花就 到時仲樣衰 一睇啲瓦仔就知天花唔平 拆又唔係 唔拆又唔係 本身天花片就唔一定會平 你點用天花就廚櫃都會有黑氣 根本就係要係廚櫃頂貼收口黎遮黑氣
換櫃你話燈易壞d定櫃易壞啊啦?你做4,5年天花都咁做,我諗都有唔少行家都多得你唔少
就算燈易壞 都天花做先架 有分別咩
老細多謝你就真 明明一工先搞掂 依家半工就得
你講既收邊條係咪講緊條L型既角啊?
你廚櫃頂條邊開高啲咪乜撚都遮到曬啦
咩意思?
Tldr 你要記住你係比錢個個 氣勢上唔可以輸比佢先
我當你 廚房闊一米 廚櫃深30cm 用75cm長天花片就咁放上去 櫥櫃長身角都唔洗貼 咁係咪做少左
差得嗰少少 最緊要做出嚟個效果好嘅啫
都唔係架 有啲仆街啲預到岩岩好 到時錢又收曬 你唔好彩撞到落黎 咁你揾唔揾人汁?
要效果好同安全就一定係天花做先 好似你咁講 到時個櫃有問題 咪又要用多舊錢黎整埋天花
你想要我廚櫃頂哩條頂邊就你天花?
天花做先 計埋條收口邊幾闊先裝廚櫃咁咪得囉
咁啫係我成個吊櫃既平水,下櫃同吊櫃之間既距離全部跟你天花?
而且你話天花做先,咁你啫係會喺四圍牆身修好角然後放鋁板,你話有得遮就係用廚櫃條修邊黎遮?
就算唔用收邊黎遮 個廚櫃裝貼天花唔得咩 一樣夠曬靚
佢意思應該係吊櫃同鋁天花之間冇得打膠
本身就夾好晒數 天花要幾高咁點會要就 要就既話就係個師傅唔得啦
其實咩叫黑氣
如果我今日係個客,我話櫃同天花有隙,我驚d灰塵會掉落黎咁點算?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞