[FIFA垃圾驚] 車路士球迷開季討論區

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
今場唔見得護波控波mm有做得幾好,甚至一直講嘅前場壓迫,雲嘅pressing都一直被低估
朗蛇今場咪又係麻麻
正選唔用雲未夾好係好撚合理,但係到攻唔入個陣唔抽起無態嘅換人係完全講唔過去
都好過捷出嚟個10分鐘
文迪撞親個球 朗狗咪又係散步回防
唔係講緊0:0果時換人搶3分咩
如果入左球 認同可以換雲
但人地仲大巴果時 雲嘅效果好細
牙朗我認同伊狗講,出得佢一定有交代過左路防守要點,如果唔係無可能場場佢都衝到入禁區最前點唔回防都唔屌
我覺得60分鐘要換哂兩個
但入左波後更加要換雲
我覺得係要換人,甚至袋狗切狗都好,都要抽起佢兩個無態嘅唔好繼續曬啲波
你點要都操起佢
朗蛇當奇兵用就得
換袋都可以一試嘅 無咩意見 當比猛抖下又好
但雲真係不了

利伸返先
唔係反雲 一隊波有雲呢啲球員係好幸福
優缺分明 有特定戰術作用
但真係要睇時間睇情況出
我建議選出車區識波王
以後內戰結果由佢定奪

投火清嘅請投正評
老鼠唔發癲都幾好
火清有食藥都唔錯
認真傾波

盧雲既戰術下 係用盧做支點去比雲狗圍住佢踢 我諗呢個大家都agree

呢家隊波既問題係 運唔到個波去盧卡古到
上場淨係得25球掂波 今場啲stats未出 但我eyeballing應該都係咁上下觸球

我同意雲狗可能有盧蛇係到做target man 佢可以有更多既空位去走 但呢家個問題係供應問題

Even雲狗上年自己都走左好多可以比直線既位 但冇人比到

岩岩場波用猛狗起碼係可以擔住係前場拎55波 同傻狗一齊兩可以保持控球 因為隊波呢家連做波比盧卡古發板都做唔到

再加上隊波係0創造力咁滯
一場半場踢得唔好就要即換
除非好似Saul咁災難性演出 / 落後先會半場換
唔係踢到60分鐘換有咩問題
成班都痴99 真係以為場場贏到

辛特尼呢場防守係值得讚
讚下班球員先

文迪真係愈來愈穩陣 比到人信心
隊長當年同仲有自信嘅達夾果招45度斬波重見江湖
盧真係愈來愈似返個中鋒 識背身踢波
佐高互含天天第一 今朝仲有班契弟話出修
岩岩如果換左雲狗入黎 可能會變撚左盧蛇企定定係中間想拎波 但冇人比到

雲狗係周圍不停走身後 但冇人比到

跟住隊波小左個人retain possession 比人打反擊
比杜竉壞晒
贏得多就會要求埋你贏得早
我咪講60分鐘要換哂兩件
呢家猛踢左90分鐘
猛嘅擔位同轉身真係比人underrate得好嚴重
同埋我唔係好見到對面有焗攻到

入左1粒之後 隊波變左maintain possession 搓撚住踢為主 對面都係鳩守緊
頭先換杜蛇自己落嚟踢我都接受,但係踢足90+先換一定唔合理
起身諗住入嚟笑下獌狗 點知又內戰
想隊波有個人可以比直線/可以係邊路1打1過人

算唔算係呢家隊波係一個奢侈既念頭
又一場閪住贏
盧仔真係救全家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞