[FIFA垃圾驚] 車路士球迷開季討論區

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
其實岩岩都冇乜位比直線
我會講冇乜機會出波比佢 岩岩crossing成場10球唔知有冇
係啊,但係啲波去到佢兩個到一樣斷哂,咁點解唔抽起駁吓球員質素天才波好過繼續比佢兩個曬
60分鐘㩒制好似有小小早
咁你繼續堅持啦
杜曹哥狗呢啲教頭真係好小會㩒制打天材波
反杜蛇?佢63分鐘換走椰喎
我都幻想唔到岩岩隊zenit塞得咁好 隊中有咩天材波球員可用 美隊又傷撚左
套戰術work唔work或者會唔會浪費某地某啲球員確實唔係一場就可以睇到,我同jb清一直都屌緊點解今場run咗成個鐘都攻唔入嘅時候唔撚抽起佢兩個
呢個位換位姐
收野啦
mount喺進攻上完全幫唔到手
我地拎住近7成控球都咬唔人地就應該換進攻點改變下進攻模式
werner 同 Lkk啲特點都幾恰後防
同埋太低估werner啲癲狗追波
盧雲傻都合理過繼續死用mount
你換kai雲出嚟都好過比佢兩個繼續曬波,pressing係嗰一刻根本唔應該係考慮重點。當然入波之後嘅考量完全唔同
搞咩一起身又鬧交
講起時間,一直覺得落後同打和之下最好嘅換人時間係60,比佢有5到10分鐘跟上場波之後都仲有20分鐘可以做佢做到嘅嘢
3進攻點破大巴係最理想做法
唔止淨係今場 前幾場都好少機會俾到佢
佢去鏝實場場坐底兩球
Lukaku has had 3 chances and 3 goals in his last 2 games. Don't know whether to laugh or cry
高華錫咪比到囉
其實頭先中鋒+雙half spaces被封,用分邊唔係破唔到

痢都係咁,支點回比中間分兩邊,傳中之後中鋒同兩個half spaces位球員一齊湧入去搶點,前尾柱中間都有人攝

問題係人地Tsim,啫喱糖同TAA傳中都好有質素,我地今場傳中
同埋就係文尼同沙拿都唔會企死Half spaces,文尼除左分比閘,自己都可以落底
沙拿少落底,但佢cup大位好大威脅
椰唔落底,但次次回比佢連控定黎cup都做唔到
最撚驚係下場比熱抄功課咁打我地
我係覺得岩岩場波除左攻力之外 杜曹都唔想lost咁多possession 對面啲反擊好撚癲 寧願搓住搵空位 我地前提仲要有毒毒幫手守防反

我同意岩岩場波有啲返返去上年打大巴啞火既情況
但杜狗應該仲有好多考量 始終猛狗雖然今日最尾一腳閪 但如果要講護球同maintain possession, 佢點都會好過雲狗

如果出左傻雲盧 成個戰術係shift左
我都驚 樓奴上季帶狼隊作客打我地
Average postion無離開過佢哋半場
我地上季打樓奴兩戰一分
仲要打到好閪
唔同啦 佢地打433

用vvd大腳上玩高波 你睇佢地啲波個transition快到啲大巴都未泊得切 個波已經比TAA啲大轉向 VVD啲大腳斬運左上前場 空位係多勁多

上場杜曹都有叫隊波要快啲運波上前場
本身我地個build up phase就係慢到仆街 人地先泊得定架大巴等你黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞