[FIFA垃圾驚] 車路士球迷開季討論區

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
次次椰出唔到SSR但又擔正成埸波都勁牙煙
你睇緊係攻果一面
我講緊係聯防守既時間
去到今日咁咪就係套野因為人腳戰術問題而唔得囉
真係賽前無訓練過咁
上次修即插即用自爆曬,猛椰無態都繼續用
其實佢今場個無球都閪左好多,尤其係盧蛇背身果陣

兩個10號永遠企係zone 14雙邊等波,盧蛇次次都冇support
你睇下傻狗出左黎盧蛇背身傻狗個走位係會去幫波

一係就杜狗戰術,要盧蛇一多幾背身出黎比猛椰係half spaces拎波,但好撚明顯係唔work
對面兩個人頂盧,其他人塞撚住哂zone 14兩邊,咪變左下下都要分邊鳩斬

傻狗出黎一樣係回後拎波,行half spaces,但佢唔會企死,猛下半場都有番一兩下想同背身緊既盧蛇打one two,但明顯個態閪到做唔到
修國際賽練得兩個星期波冇同高夾過一樣照出
其實唔係有冇練過嘅問題係杜蛇唔想轉戰術
講前埸逼搶你拉去講失波
不過咁講我都認同要早啲換mount
ziyech無態同mount打得呢個位今場得前場逼搶有作用變相得翻lkk呢個位有end product打呢啲大巴隊真係好難入
決賽邊撚個教?
上季邊個教?
甚至球員唔撚係傻鳩,戰術意識要佢鳩攻20分鐘唔係咩要練到熟哂先可以做到嘅嘢。就算本身套form可能work,但係一兩個球員唔fit你繼續比佢踢個場佢都唔會突然踢得到出嚟,點解唔換?
一套戰術柒左70分鐘都唔換
原因就係得佢係打呢個位
然後假設隊波冇練過非雙10號既聯防

但上季明明都唔係場場雙10號
你講到其他人唔會跑動逼咁
事實係真係無佢逼得咁好
無MM時打下體失左波未
講前埸逼搶你拉去講失波
不過咁講我都認同要早啲換mount
ziyech無態同mount打得呢個位今場得前場逼搶有作用變相得翻lkk呢個位有end product打呢啲大巴隊真係好難入

打大巴隊唔放多進攻點
咪變撚左易守死
仲要2件無跑位,連拉防線能力都無
逼搶佢最TOP,但唔代表其他人無能力逼搶,要拎3分係要冒險架啦
其實椰都有去half spaces拎lkk d波
但拎親都甩
猛椰兩條友今場態閪到踢咩戰術都係死啦
一套戰術柒左70分鐘都唔換
原因就係得佢係打呢個位
然後假設隊波冇練過非雙10號既聯防

但上季明明都唔係場場雙10號
下半場開波到60分鐘基本上就係圍住嚟猜,唔覺得個一下時間需要擔心聯防,甚至未入波之前中後場係頂級嘅表現,唔覺得抽起佢兩個會突然跌到唔識守波
大家都知道今場攻得好撚柒
但呢家圍住盧卡古既戰術真係踢左3場半

我唔覺得今日踢到幾多成杜曹想要既野出黎
我都唔覺得要1場就踩到個戰術地底泥咁
屌你老母連登
根本唔係屌戰術,係屌佢臨場行唔到嘅時候唔撚果斷啲換人
We are back
我哋兩閘都唔係出波出得好嘅時候
對大巴隊真係要用雙10?
問題係呢場危撚到咁都唔試Plan b
明顯盧唐係Plan B黎

仲有傻狗出黎之後真係順左好多,半場唔換椰已經係死罪

安仔最廢果陣都有用過椰今場,起碼會落到底
上季冇踢過343 根本就3412黎

但雲狗係做first man screening去逼
正正就係盧卡古呢家個位

如果去到季中都仲係咁 杜曹係抵屌
打到著晒火冇啦啦收皮
Psg本來最弱係中後場
但比佢補左偉拿老母 拉膠
加埋美斯同拜狗55波應該唔難
Btw 未計夏雞
頭60分鐘咁撚危唔果斷啲今場計已經唔合格
我上面就係傾緊冇人踢到猛個位 除左椰/傻
請定假睇開鑼睇場咁既閪波
訓覺算,頭先連登比我地內戰打撚爆左server之後泄左道氣

呢家冇哂癮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞