[FIFA垃圾驚] 車路士球迷開季討論區

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
全部人俾椰狗呃咗
嗰陣椰狗係阿積士對車好L勁
美狗柒少陣真係大把時間踢
係成個西甲都唔撚掂
佢每次熱身賽真係好fit但係數翻聯賽同歐聯,佢雖然有入波但係整體表現一直都無咩特別
PSG?幫拜含撚都冇資格啦

上季拜前拜四主力傷左三個,唔記得得番梅拿定雞比,用凱婷同PSG打到輸作客入球出局

拜唔傷怕撚美斯咩,7-0 8-2咪一樣有美斯
但佢都係踢緊佢自己個9.5號位
踢到呢個位既人隊波得猛傻椰
咁可以換邊個

你既concept係佢最尾一腳閪
但猛狗除左果腳之外 其他聯防 現位 逼搶 對位都仲有個synergy係到

以前既3412 聯防雲狗不嬲都係做開最前點果個first man 但呢家個位比左盧卡古

如果出左雲盧 個聯防對位係要練過
認同你
起碼有一定嘅創造力
逼搶能力先做到賣點
但猛囝真係欠奉創造力
人哋錫菲聯殺手
我地呢場都唔似其實
下下鳩斬
23 - Most clean sheets in all competitions by teams in Europe's big five leagues since Thomas Tuchel's first game in charge of Chelsea:

23 - Chelsea
16 - Man City
15 - Sevilla, Monaco
14 - Lille, Man Utd

Supercharged.
點解要堅持一套閪嘅戰術?
火撚有食藥又變返正常識波了
猛嘅作用真係太重要
咁唔該請人催眠佢當英超係熱身賽打
PSG決賽打拜真係差尼馬D單刀
今年有埋美斯,唔覺會輸比佢
唔關事,我地中後場係頂級,前場唔計鳩斬攻勢唔多但係都有,但係疤狗係極廢,係普通build up都無form
我下面解釋左 你唔洗好似個傻鳩咁係到想攞彩
如果論級數
Best11打352中場出哂佐高毒 前面淨係出傻盧係咪最完美
攻力差少少但中場控制力max
一條撚樣打季前 另一條打季後
咁咪352囉
雲盧

我唔信冇練過
對ATV最尾咪又係雲盧 椰
我唔覺得佢有練過plan B住
考慮到盧卡古幾時上車同埋啲國際賽
認同迫搶係講整體 係睇教練功力
但戰術落到場就係講執行力
猛嘅迫搶的確係賣點
如果美隊態差、椰差、mount 差、chilwell差,長期係咁杜曹自己都要諗下,唔係就變左佢問題,宜家好明顯見佢出死lkk mount,佢唔變下就好難搞,有大把人係到都變到無人用咁款
果時已經贏緊3:0 同今日情況完全唔同
點唔練都好過繼續比佢兩個繼續上場鳩踢。甚至上季已經有試過換人打前面兩個加一個分波咁踢,可以話人唔同咗,但係唔覺得堅持一套run咗70分鐘完全無效同一套無練過嘅戰術可以有咩分別
我覺得如果到12月就係咁鳩 杜曹自己都唔撚合格
但呢家真係踢得果幾場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞