老公話要同佢細佬一齊住

340 回覆
59 Like 1081 Dislike
講呢D嘢嘅人都超級passive aggressive
樓主語氣完全係事事遷就,忍氣吞聲嗰種,而家唔鍾意同細路一齊住都唔可以出聲
你都同佢講帶埋d 細佬妹老豆老母移民,都係要一齊住

睇吓佢點講
你又帶過ex去一齊住lor
你話你歷史觀念好重,如果ex同老公,一定係揀ex
問題佢細佬已經30中
正常大佬應該要教個細佬獨立生活
而唔係下下照顧
重視兄弟情唔等於無視老婆
但佢大佬直頭話,如果要揀,會唔要老婆
就算心咁樣諗,都唔好講出嚟啦,勁hurt人
依家佢擺明show hand,無得商量,逼老婆細佬一齊住,好唔尊重樓主
三個男人一齊住有咩所謂
正常男人都會覺得唔好意思
佢細佬冇 所謂根本唔正常 樓主自己睇路
重視兄弟多過老婆,都係一種個人選擇啫,講真大把人老婆唔係一生一世啦,但係兄弟真係一生一世喎,老婆冇咗隨時都可以搵過個啦.
樓主接受唔到嘅咪離婚囉
On9 去英國住 apartment

利申 :香港獨立 唯一出路
佢講到明簡家人,姐係一係移民同細佬一齊住,一係離婚啦,咁佢講到家庭觀念重,比佢細佬屌埋都要喎,反正佢簡家人。

最後:離婚啦,佢啊值得有老婆,希望係假膠
反正冇細路又冇諗住生
咁不如唔好移算啦
個細佬又厚面皮你老公又講到出口做到咁
妥協就你唔開心唔妥協就佢唔開心
是但一個決定都好俾你哋過到去都係遲早爆
唔爆都一定長時間有說話聽一係大家面阻阻
你受唔受到先
仲要你諗吓喺香港唔開心都話可以約fd出街呻
去到初期冇人冇物人生路不熟你揾邊個傾訴
屈喺屋企遲早屈到抑鬱啦
你移民都係為咗開心新生活啫
咁唔開心移嚟做乜?
你宜家幾多歲?
住隔離屋都得姐
又近又有照應
你細佬都要有私人空間 都要識女仔
如果佢識女仔個陣
佢同人講:我同家姐 姐夫一齊住架
個女仔聽到都嚇到跑走la
直接同佢講,係自己屋企可以唔戴bra呀剩果啲,煮埋佢果份冇問題,但點一齊住果啲囉
係暫時一齊住定長遠先
你留係香港,佢地兩兄弟移民過去住囉(

將心比己如果倒轉你帶你老公去移民
但你要帶埋你兄弟姊妹去,你老公話唔鐘意,到時你反應會點,你睇你自私到

你嫁左比佢就算你唔當人地一家人
你都叫做半邊女丫,你老公想帶埋親人過去都好合理姐,你估人地好想長時間對返住你咩,租/買間屋大啲既屋分返開生活空間囉,至於所謂的照顧,你日怨夜怨多幾次佢都唔敢再叫你照顧啦
(
你明唔明個問題
大佬揀細佬都算啦
仲要講出口,話會揀細佬,唔要老婆
直接逼個老婆妥協
樓主同佢老公都一齊左10年
個地位係低到,大家商量嘅餘地都無
下下有分歧都離婚,而唔係傾,達成共識
問下你,如果你老婆帶埋佢35歲細佬一齊住,
你係咪無所謂,定係同老婆離婚
緊係過左去先離婚,有戶籍
我會無所謂,就算接受唔到咪離婚囉,老婆重視細佬本身係冇錯架,唔使講到揀老婆先至係絕對正確,人生有好多種路可以行㗎嘛
咪傻啦
一齊住,屋租點分,食物生活雜費點分
家務點分,定係俾個35歲細佬任食任住
仲未計樓主女性生活習慣
好心個細佬無錢,就咪移民啦,橫掂佢老母都想照顧佢
正常家庭,都會介意親戚長期一齊住,又唔好意思反面,樓主嘅諗法係人之常情
https://lih.kg/2414878
結婚8年 但2月仲係你男朋友
老實講
一開波佢老公都已經冇選擇權佢揀架啦
我覺得就算去到個邊最終結果都係忍唔住爆架
個老公食硬樓主既,同埋老公都講到出口
咁哋順下佢地意,去到之後離婚,等佢丫媽照顧佢地兩兄弟過世囉
你老公又係on撚9

結左婚老實講你都係一家人,點會話簡佢屋企人唔簡你
佢講得呢句,你果心永遠都會有條刺嫁啦
佢講野前真係無用個腦諗下

但其實你又係佢家人,佢細佬又係佢家人
仲要係親細佬,佢哋出世就一齊相處時間比你仲耐,
你又有冇諗過你老公個感受同感情?

講真咪坐低傾下,話果幾年一齊住佢適應左咪搬出去獨立囉
/搬係左鄰右里同一層都得嫁,你咪照樣有私人空間
佢又照顧到佢家人

講真每個人家庭環境都唔同,對家人感情都唔同
你又知親情對你老公有幾重要咩?
如果佢唔係而出講錯,
可能對黎講親情係第一,你都係第一
可能親情第一接住你已經係第二

佢係on撚9講野唔經大腦
但你真係有係佢角度諗過佢感受?
真心的,到時3個人去到住,佢老公比唔到啲複式單或者可以間梳啲空間唔洗成日見既,咪叫離婚返返黎香港,佢老母係香港一時三刻黎唔到個邊,又要隔離,到時佢2兄弟自生自滅佢老公就知死架啦
咪撚on9啦,你偷睇過你大嫂沖涼呀?
睇av睇上腦就睇下醫生啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞