老公話要同佢細佬一齊住

340 回覆
59 Like 1081 Dislike
如果加多個條件例如要畀家用&輪流煮飯+做家務呢?
真係咸片睇得多
Share d亂倫 av佢睇
千奇唔好讓步
個細佬都唔多正常 咁大個人都唔識做 痴住兩公婆住都有 冇錢自己住就唔好移民啦 佢依刻冇能力要靠人 第時都會繼續痴飲痴食
唔好傻啦
就算做曬3樣都好
屋企多個人就多左個人
樓主只係希望2公婆住
起碼放工返到屋企
可以個人放鬆下
唔駛一直戴住個Bra
當你外人咁都唔離婚就自己攞黎賤

揀男人梗係揀個最鍚自己架啦

你自己諗掂佢啦,你受到咪受囉
你話你老公要求你煮埋飯比佢個三張嘢細佬食喎…
佢冇講到明,當細佬係roommate都比較難接受,除非你本身同佢細佬感情都唔錯。
你sure你老公係當你係老婆?佢似係當你係工人多啲喎…

Sor 唔係好get

你細佬好嘴刁定點,煮飯簡簡單單將啲肉擺落電飯煲連埋啲飯蒸熟就得啦 複雜啲都可以上YouTube 學

定其實煮飯係包洗衫燙衫等等家務架
屋企人得一個,你係佢老婆無血緣關系,仔又無諗過同人生
老婆無撚咗可以搵過個,女人如衣服,你老公錫屋企人你睇唔過眼,你覺得係錯,覺得唔順超你咪同佢離婚囉,乜撚野長唔大既細路,講到佢顧撚埋自己屋企人做撚錯事咁
你呢啲就叫自撚私喇,唔好以為你一撚定係佢最重要既人黎先得咖
俾個post佢睇
佢同佢屋企人close係佢既感受,佢都要尊重返你做老婆既感受,唔係咩叫相處
你問返佢 你d屋企人係咪都可以一齊住?
有時d On9,唔調轉角度 唔撚明架
不過如果大家都未搵到野做既話
Share House會平好多既
如果個細佬有錢靚仔呢?
又會唔會一齊住
佢家庭都幾有問題,個細佬正常健康,但要人煮埋飯佢食?咁樣邊忽正常?

同一個懶人一齊住真係慘到嘜咁,我而家係外國都係同緊一個廢人住,唔識自立,佢老母仲係咁話咩互相幫助下。其實我唔需要人幫助,係我單方面幫助佢,何來互相幫助呀?對住呢啲人係真係成肚氣,但個廢物不如幾開心寫意,唔夠佢玩㗎,捱一陣諗計逼佢走好過啦。
照顧細佬都俾人話裙腳仔
其實每個人都有自己生存方式,樓主老公係一個重視兄弟情嘅人有乜錯,咁個細路冇能力租樓,咪等有能力先搬囉
同意好似村屋咁嘅兩層大house佢一層你地一層平時唔多見+唔洗照顧佢係ok嘅,但佢應該唔會有咁嘅意思

真係話一齊住嘅話你就企硬洗你老公腦,話你係對佢最好嘅,你對佢好有用,佢細佬係閪人廢物拖油瓶,佢唔聽你今次講就冇人要佢。慢慢從思想上將佢嘅依靠由原生家庭變成老婆,再踢佢細佬自己住
响你老母
物極必反 加速主義
住大屋係有多啲空間
但到時執屋執死

睇死你個老公都會要你執屋,幫佢細佬洗埋底衫褲添呀
Yes listen to his words
唔止啦
你沖完涼比個男人見到都尷尬啦
喺屋企想棟高隻腳,攤住嚟睇電視都奇怪,有個陌生異性
真係一齊住既話⋯

開左個頭就冇彎轉啦
好憎小朋友
細佬地位高過老婆
細佬同老婆,會放棄老婆,講野咁mean
無問過細佬,就自以為是
你話佢錫你,完全睇唔出,由始至終,當你外人
究竟點解會嫁比佢架?
愈睇愈覺得你老公真係好垃圾
作為男士,都覺得你慘,將來一定受盡委屈,唉⋯⋯

坦白講,一齊住,你預左家嘈屋閉,
尤其移民,文件處理,家務,生活習慣,都要重新適應同改變
多個人,真係難適應同習慣

你個地位擺明係男方家庭中最低,有爭執,你老公都唔會企係你個邊,
將來無幸福可言,唉⋯⋯
Btw 屋企邊個管錢?
自撚私
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞