老公話要同佢細佬一齊住

340 回覆
59 Like 1081 Dislike
最多住近D 夜晚過嚟食囉
樓主你煮多份咪咁撚小家啦
記得收返佢飯錢
買3個人份嘅餸其實易D同抵D架
煮嘅時間又唔會多咗
屌 過咗三十歲人仲住屋企嘅人係咁上下
老母同工人做撚哂所有嘢,被服待慣
飯來張口嗰隻

獨立嘅人點會想同人住仲叫人煮飯
好唔好意思
樓豬係男人
你再扮女人就
老公都講到明你唔係家人, 離婚啦 !
有小朋友會好啲, 你衰極都係佢個仔嘅老母, 感覺會似一個家
唔生 BB 同拍拖同居無乜分別, 可以換過第二條女
你地住house 佢住車房
你有親口問過問實你老公細佬係一定會同你地住?如果未問過嘅你咁撚叻識讀心知人實際諗咩?
樓主 我明白你嬲你老公唔同你商量做決定

俾著我都會著哂

但你老公呢個決定唔係100%無道理

如果而家係講緊係香港買,租樓,咁當然100%你老公有問題。

但而家係講緊移民,人在異地,最親只有你地3個。

係大家未係異地建立到自己生活圈子之前,有咩事,得番你地3個互相backup

除非佢細佬個品差到一個點,否則有個叔仔係度,當然安心好多
有冇諗過老公同細佬其實有路
你應該未試過自己住
在家百日好
咁又唔一定

最主要睇番成間屋邊個有經濟大權

老實講 樓主唔番工,靠老公養,就算係香港,樓主都無得say。

不嬲有錢便是爺
我係話如果,樓主好似無交代過
好大佬! 比細佬屌下都好正常,佢都有需要嘛
拿。男朋友唔同老公

嫁左就係啊嫂

啊嫂就有身份有地位出聲

如果講番你個例子,嫁左就可以問下佢做乜黑面,做下和事佬

未嫁當然唔關你事
去外國買大D張床, 同埋細佬一齊訓
如果個情況

移民既唔係佢細佬,係你老母

咁成件事會點
你都叫你啲兄弟姊妹同外父母搬黎一齊住
你都幾無品 咁都要攻擊人
我屌d喺屋企唔做嘢唔識獨立嘅人 你又對號入座做乜撚嘢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞