老公話要同佢細佬一齊住

340 回覆
59 Like 1081 Dislike
我哋兩公婆計劃緊移民,老公細佬都想,所以佢地兩兄弟講好咗一齊去,互相照應。我諗住係做鄰居果種,點知後來老公同我講,係想一齊住,仲要我煮埋飯佢食。
唉,我係嫁俾佢一個,唔係嫁埋俾佢細佬喎⋯同埋屋企有其他男人,始終唔方便。
佢話佢嘅家庭觀念就係咁,啲兄弟姊妹係要好close。仲話如果佢要喺家人同我之間揀,佢會揀家人。言下之意,我唔係佢家人?
唔係老婆先係最close?
我真係好唔開心,覺得好委屈

其實佢細佬都成三十歲人,似乎冇打算搵個人拍拖/結婚。如果係啲未成年小朋友,我覺得都應該照顧嘅,但咁大個人喎⋯⋯

P.S. 我哋唔會生BB
同老公細佬生BB
同老公坦白啦 你有你底線
間屋幾大先
可以試一次3P,之後就會慣到
手足同衣服,你自己點揀
細佬得一個,老婆可以再搵,你自己諗
試下用佢細佬close d,到時你老公驚過你
3個男人怕咩姐
你再扮男人就打7你
私底下同佢細佬傾下
講真 你結左婚,你都係佢家人

其實成件事,租多個單位就解決左問題
但你老公無視你不滿同無理你感受
依家唔係講緊一兩個月,住一世仲得了

離婚啦
當同老公生咗個30 歲小朋友出嚟
又抄post
佢話細佬唔夠錢自己租一個單位
我都想係抄,可惜呢個對話係真實發生
依啲事真係唔可以讓任何一步
請神容易送神難
攬炒 你可以唔移
又或者 佢兩兄弟住飽佢 你自己分開住
離婚離婚離婚
認真答你

老母,老婆,揀老母都算正常
如果個細佬無疾病,正正常常,你老公點解要take care佢?
如果你個地位低到咁,將來你老公都唔會太care你感受

你依家忍到,將來同細佬住,生活習慣不一,一定有衝突
到時你老公都淨係care佢細佬,你一定唔好受
諗清楚,你老公係咪值得付托終身嘅人
今日忍,明日忍,終有一日忍唔到,
我睇字到feel到你老公都唔太愛你
愛一個人會care對方感受
點解會嫁比佢?

你同你老公拍拖結婚左幾耐?
咁on9
唔好去到先爆煲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞