《Apex Legends》討論區 #38 冇人開

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
呢度有無人用kovaak練槍?
打一個鐘靶不如打一場ng

同埋發覺佢D TRACKING只係練你腰射TRACKING
開鏡除非你全部用同一個靈敏度
如果唔係我都覺打NG好D
kovaak純粹train你穩定度
唔覺
純打NG唔會練到槍既手感
因為唔係每次都執到想練既槍
就算唔打kovaak都建議打game靶場練槍
唔洗練得耐 慣用槍練四五排彈都得
我係Kovaak練hip fire FOV + mouse sensitivity,Apex in-game ADS sens multiplier 1, 唔覺得需要全部sens一樣先有效,眼手腦會自動調整到。
打NG係練習實戰經驗 (我情願打Rank / Arena),Kovaak係集中練mouse control,我當Kovaak好似做GYM
想練指定槍咪去競技場
正常人會跳會踎會左右郁會開技
仲未計你本身都郁緊
打靶根本就完全另一回事嚟
全部一樣你去到高倍數鏡=慢到仆街跟唔到人
我越高倍數個靈敏度會越高
其實Kovaak好多scenario練,玩過先知自己弱項係邊,左右郁有好多模仿到apex strafing,同埋有dodge scenario畀你練埋自己starfing + tracking

https://www.youtube.com/watch?v=xHoA5bMImoc
上到水鑽4真係好爽 排到d鑽1大陸仔既直接做隊長
飛去多人既spot打交 雷到d大陸仔爆氣
想上大師 問過我未
個個人唔同la,正常全部倍數鏡=1
monitor distance match =0%, best for tracking
Ching識d野
好撚絕
Carry不了鑽4還想上大師阿 你實力還不夠喔
D大陸仔真係on9的 一聽到佢地開mic就覺得好撚噪

Btw 飛去多人既位同人打係正確觀念黎
咁先可以變勁
比你避唒所有人加到分又點
上到去一隊人都打唔贏 頂獵都冇用啦
仲有一死左就賴隊友個d真係咪撚打rank
你係勁既一早自己殺唒上左去
使乜咁可憐係到場場等人carry
直接搵人代打咪算囉
打鑽場hot drop真係拎48分黎賭無分別,至少要確保自己隊落嗰一兩棟building係無人搶,否則打贏hot drop都好快畀人3rd
想問吓個server整返好味?
22號先整
日頭仲lag過夜晚
贊同大陸仔on9
但打rank 戰術執行好重要 因為呢隻係大逃殺生存遊戲就唔係鬥高傷害同人頭數 一旦跳左多人既地區 push到一隊 都好容易被3 party
咁呢個就唔係你槍唔夠硬,技術唔夠好,宜係戰術執行既問題,猶其頂獵場個個程度都差唔多既情況下
所以最佳情況都係開場同一隊打,然後打保守入圈狗名次
練槍法就去ng 宜我到鑽4就係要雷d大陸仔就唔係要上分既所以個個人動機唔同
人地拎黎賭係人地既事 佢跳多人位你可以唔跟佢跳
留意返 個48分係個人分
你自己殺到幾多就加幾多 歸到幾多名就加幾多
你隊友沖去送死 你可以自己歸飽佢
打solo就預咗係咁
你冇得控制人地點玩 人地亦都冇得控制你
競技場白金上鑽要淨勝差唔多成百鋪先上到
你都識講頂獵場既情況下
而家就係有d鑽石傻仔既實力不足以彌補敵我差距
係到賴隊友雷
如果係鑽石場都只係做到一換一的話
咁點解唔肯接受自己就只係得鑽石實力呢個事實呢
啲口吻勁到打鑽場都要1打3先准上master
事實上隻game就係唔使一打三都可以上到master
所以咪搞到d人靜係識賴隊友問題囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞