《Apex Legends》討論區 #38 冇人開

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
常見問題

Q:入場要排半個鐘,係咪冇人玩?
A:轉server,去東京或者新加坡求其一個ser會多人

Q:點樣轉ser?
A:
(PC)一開始介面禁TAB或者禁「數據中心」就可以揀
(PS)一開始介面禁右蘑菇(R3)

Q:隻game洗唔洗錢?
A:唔洗,除左比錢買skin

Q:解鎖英雄洗唔洗錢?
A:唔洗,玩耐咗隻game會送紅色coins比你解鎖

Q:戰鬥通行證係咩?
A:比錢買完之後,升lv就會送skin、合成金屬等等獎品
戰鬥通行證比第一次錢之後,之後你玩足100lv佢就比返哂950點你比你無限loop,下一季唔洗再俾錢

Q:戰鬥通行證買邊個?
A:買「戰鬥通行證」(950點)嗰個就得,「戰鬥通行證同捆包」(2800點)只係幫你升快25lv

Q:傳家寶要幾錢?
A:要抽包,有保底機制,你預大概過千蚊港紙,要抽建議等活動抽,連咗ea play買點會平啲

Q:更新之後,瞄器無紅點睇到?
A:熄左「超採樣」

https://www.ea.com/zh-tw/games/apex-legends/news/evolution-collection-event

(僅限 PC)在 PC 上無法再將向前移動綁定到滑鼠滾輪。這之前曾導致被為「點按掃射 (Tap Strafing)」的誇張移動技術出現。請參閱下方的開發團隊說明以瞭解更多相關資訊。

係咪姐係用巨集一樣可以用到
鑽石solo上緊master
依家先鑽4仲要打到幾耐
冇活動直接買傳家寶最平係唔係連EA play 之後買500 包
你唔驚可以用origin vpm飛澳洲或者阿根廷
唔同steam origin唔捉咁滯
可惜我係steam
唔好咁樣課 唔值 等2月嗰陣三週年
好想要octane傳家寶
octane宣佈收皮
玩番wraith算但自己做衝果個麻麻地又唔識玩其他
綁向上碌碌 碌一下做w
in game 整走向上碌碌所有keybind
Rampart大技改到手提mode
季尾易D打
槍夠硬就得
FLATLINE定R301好用?
感覺R301太快
之前第8季下半季單排鑽4上左大師 用左7日每日打幾個鐘
之後上兩季冇打
而家呢季單排好hea 每日打1粒鐘 而家鑽2一半 感覺上易過之前 之前太多掛
for Pro: Flatline
for causal: R301
Reason: Pro can control the weird recoil of Flatline but generally R301 is much more stable

以上資訊由TSM HAL提供
R301既後座力比較易控制, 基本上向下壓就ok
flatline 既後座力係左右,壓嗰陣麻煩啲,但係高傷啲
我覺得差唔多, 兩把都好用
不過我呢啲金四仔,好多人都高rank過我 再睇下其他人點講啦
我鍾意flatline 多啲,有無配件都好用
呢季鍾意左用flatline,係衰在無個靚既icon sight skin
自己用flatline多
最主要打肥仔唔減傷
同控好後座一定係flatline好
有散熱器skin就夠
無啦,第五季先join,聽講遲d出果個team zeal已經係散熱器之外個iron sight最好
一定係301,穩定太多

301+R99 依個組合完勝 重彈槍組合
Teal zeal 瘋狂打錯字 sor
flatline用手震大法咪得
玩壞手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞