[航空]連登飛機膠討論區71

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
至於slot,為左機場自己好,正路就跟地區有返啲reserve 既
例如留返10% 俾亞洲port,就算用唔盡都唔會分配俾其他地區
但最終本身飛香港既slot 變曬SIN/BKK 甚至KUL MNL NRT ICN,咁香港就抵死啦
廚叉最後掙扎
其實而家歐美已經鬆咗好多
東亞嘅話秦國都開始loose
台灣陳時中都已經放咗水話有朝一日都會放
我估3rd dose夠數或者爆一次控制唔到嘅大鑊嘢話之後都會跟住呢個方向行
就算有都係發現到啲不明物體嗰陣先會做一個暫時嘅restrictions

腥港就算啦
想早啲飛嘅移民係最好選擇
睇死你又變燒山
香港政府內部消息2026年先全面通關
歐美澳加肯定開架la, 但逼針逼到有政治風險.

但紐西蘭同d太平洋島國一日唔失守一日唔會諗.

日本都有小小估唔到仲未轉方向, 應該都要小小時間睇定d.

東南亞個個唔同, 不過為左旅遊業應該都會開返, 但獨裁國家都會借d意收緊左, 或者加左麻煩條件. travel 肯定比以前麻煩.

歐美都還好, 但以後去d落後/獧裁地區就堅煩. 機票都肯定無以前咁平.

機場同客運都多左唔小額外成本.
SIN或成最大X家(訓係到).
不過HKG射程內. 日韓台本身仲半鎖緊國, 其實間接救左因航. 台就ON9玩清0就算. 日韓本身都爆到9彩, 仲堅持鎖咁盡真心老野思維底.
LHR最大特點係slot可以由航空公司自由買賣,而且疫情前炒得好貴,QF以前更加要飛ghost flight去養住d slot

CX而家揸住4 daily slot一定好多人想要,如果係被收回再由LHR分發,全世界航空公司都可以免費爭到,到時都真係要多謝港共
遲下貢獻比国家咪算
反正港共點都都會將一堆帝國主義嘅西方國家

用599去限直航
藉此防止海外勢力進入祖国
馬來西亞 越南都就開關
秦國都開
港共繼續跑贏大市就得
BA換咗個J class之後已經好好多,真正掛羊頭賣狗肉應該係歐洲唯一Skytrax 5星果間,最近Economy連長途線都玩buy on board兼cut埋酒
https://onemileatatime.com/news/lufthansa-cuts-free-liquor/
鬼叫airbug衰關公咩
不過777-8F個spec開出來有d失望,同A350F差不多,但QR一張單已經多過Airbus現有訂單一倍

似乎以後low density package應該會比777-300ERSF
HX睇黎執笠!
全日得一班機?
自武肺後

支那国慶
農曆新年

廚叉係東主有喜,休息一天

收到風就快公布
睇黎有花生食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞