[航空]連登飛機膠討論區71

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
無乜
就執
仲有RR 都襯疫情其間fix 左787 Trent 1000 既問題
https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/boeing-nears-qatar-freighter-deal-ahead-emir-visit-sources-2022-01-25/
有傳波音開啓777X frieghter計劃,launch customer係邊個大家應該好清楚
出A310neo咪解決到個gap
咁出Boeing 767-300 max都解決到
MD11 新版
350 個 bin 難推過 777 好多
而家機場仲有啲咩餐廳
金拱門
5樓啟翔
屌你老母,呢間撚係人食

我出去landside食delifrance用正價之後比優惠券唔好?
4樓啟翔先比狗食呀
5樓正常好多啦喎
有啲嘢想請教
預計23年1月去北歐旅行(如果肺炎完咗嘅話)
打算經倫敦希斯路再飛冰島
想用Avios換BA F,坐787定777好(雖然成日聽人屌英航J同F都好唔掂)
但係早兩日英航突然間收起所有HKG>LHR頭等唔比人換
連HND>LHR都收起晒
知唔知Avios放F有冇咩邏輯或者定律

如果焗住要重J,坐787定777好
兩款J睇落都好似好舊咁
其實最想坐係cx,但佢依家只係放到十月嘅機位

回程應該係赫爾辛基坐J翻黎
諗緊試JAL,AY,定QR好

利申 暫時只係試過CX A35K嘅J
武肺期內, 任何里數機位, 仲要呢d玩法真係唔好太認真.

airline 都唔敢講定佢地d flight plan 換左都可以收返. 武肺完左個世界一定大執...唔好FF咁多.
家陣係咪分綠區橙區
5樓西餐係咩區?
一日香港未開返關,都唔好當因航未來既航班飛到
就算香港開返都唔代表各國TRAVEL RESTRICTIONS 同以前一樣, 至少開返2-3年內, 唔小國家出入境要求都會煩左好多, 仲未計airlines 縮/改綿後, FFP同mileage flight, 機型變更同服務都大執.

呢d 多國legs 而家換到, 到時好大機會都係飛唔到.
其他國家雖然travel restriction有可能會變,但無其他地方會好似支共玩熔斷,飛機起碼可以照飛

歐美之間航班基本上已經漸趨穩定,LHR亦開始要求航空公司飛夠70%先可以保住slot,CX到時比人熔斷真係喊三聲
綠 因為返AA office 班人要食
綠區人有咩可以食?
LS所有餐廳+15位地牢+food court 而家連滿泰都冇
Ramsey呢
連滿泰都無
咁真係食風
最多要求加返departure arrival test
但test kit 可以預先買定或者機場即時做
依家英法整個Omicron bubble,基本上冇得再close border
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞