[航空]連登飛機膠討論區71

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
lm
清假就有機會
傳聞連港機(HAECO)都要1031前打齊兩針,否則開除
航空業,打針唔見有大幫助
政府都唔夠膽搏啦 加拿大一開返美國兩針嘅人入境 又即刻話多返case
邊個夠膽開返丫 仲要未計就快又選舉
738真係好舊
我都係鍾意20N/21N
一係學英國just a flu
醫療系統未爆煲就無事

不過Booster話打50歲樓上
搞搞下都無左件事
分分鐘入冬前英國又出事
B38M夠新
唔安全 不了
加拿大人比較聽話 唔肯打針都比較少數
而家又疫苗護照 返工好多都要強制打針 都冇乜大反對聲音
有得去做尖、入場睇波、出街飲酒比較重要
你望下法國佬一聽到 即抗議
身上流住革命嘅血
我反而想知大部分人係點睇
法國示威睇落來來去去都係嗰班人
英國唔係好反打針,加埋中過武肺既人冇打針都有抗體
喺英國既人有抗體既比率好似有9成
依家爆係因為抗體頂唔到新變種
同埋疫苗/抗體只保你唔病情唔嚴重
打同唔打分別:死同唔會死
我估in general 係肯嘅 因為政府講話打咗就唔使戴口罩嘛 結果繼續爆 不過我哋唔係外國人 講唔到啲乜

我只係喺到諗 與疫共存應該點理解
係唔以清0為目標?咁第一步係咪應該treat it as a flu 之後比人自願打流感針?
唉我唔知 我諗到我應該做緊政府啲大佬

我唔想又引班 “苗/反苗”入嚟
國泰航空宣布關閉倫敦外站 海外基地僅剩美國

〔財經頻道/綜合報導〕香港國泰航空受武漢肺炎(新型冠狀病毒病,COVID-19)衝擊,旅客大減、去年虧損約216億港幣(約新台幣768.7億元)創下紀錄,外站基地也紛紛關閉。國泰航空今透露將關閉倫敦基地,並評估最後的美國外站是否也將終止。

https://ec.ltn.com.tw/article/breakingnews/3666366
難怪前排LHR請會計
廚叉有冇請會計
btw點解做唔住呢
隔離英航飛香港生意好似唔錯啵
我走之前
曾經想調我過去
不過reject左
日日都打爆counter 懷疑係全球唯一full load機
學某唔黃/中立巴打咁講
英航蠢,戇鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞