我身邊已經再冇仍然堅持唔打針嘅人。。。

894 回覆
2572 Like 312 Dislike
唔打針點樣走佬
睇下疫苗接種比例先啦 小眾
點解唔拎?
啲稅有份畀
講真5000咁少當退稅都唔撚夠啦
信枝針都唔信ivermectin啦
成個連登聽美國最反科學嗰班conspiracy theorist鳩噏信埋啲咩ivermectin hydroxychloroquine azithromycin
明明有哂研究做過冇用都要話自己個姨媽姑姐個朋友個未婚夫個姪仔個情婦用過好work
又話藥廠夾埋deep state谷針賺錢,你估藥物又唔洗錢嘅?研究咗對重症好有效嘅dexamethasone你估又係貴藥?呢啲藥冇負作用嘅?你咁驚疫苗有負作用,又唔驚呢啲西藥有毒性?
未打 唔覺得自己係異類 都唔打算打
身體係屬於自己 不需受人左右
每人各有難處,
香港都搞到咁,
無奈
唔好心灰,

繼續保護自己
要做嘅事好多,自己都有平衡
係呢個環境底下嘅堅持唔一定會係依加見到有回報
所以要記住一個人做一件事係因為有屬於自己嘅信念
知道點解選擇咁做 同堅持
為自己信念而生活

當然自己嘅信念要時刻批判
自我感覺良好←永遠係別人嘅批判
但有時唔需要同人交代咁多
大衆/他人未必可以理解你嘅諗法

每次迷惘嘅時候,諗吓地平說呢啲歪理都可以維持咁耐,而嘗試平反嘅學者堅持己見同俾人話「自我感覺良好」咗咁耐

我呢啲行為同思想上嘅堅持又算得上咩
一齊努力同堅持
一週有時都未必就到時間
巴打見你幫手覆咁多
真係辛苦晒
呢個高質
好多人唔明白地鐵嘅問題就係因為壟斷咗香港好多市場
尤其係地產同會例如減少巴士線路同班次
係結構性咁蠶食我地個社會
所以19年只係導火線
有邊個到而家都未裝安心出行同未打針既同我入黎 !!!!
https://lih.kg/2684972
企硬唔打,公司要求今個月開始自費檢測。
未打但就黎堅持唔到
如果將來會強制,我都唔打。

我寧願入去坐監,仲安全過而家。
我都係咁諗, 強制, 就算要拉我坐監都唔會打, 公司要迫我打就會唔撈
但身邊 D 朋友就一個一個咁打, 唔係公司迫, 係因為 D 同事好多都打再, 又嫌成日去檢測麻煩
俾FDA approval嗰個係NIH生物倫理學個阿頭,叫Christine Grady,你睇吓佢老公係邊個

如果公司炒,我會去拎綜援,大家攬炒
Same
比緊錢驗
就係唔甘心
當你仲有得揀唔打就唔好打
冇打 準備辭職
做人冇原則同畜牲有咩分別
冇打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞