我身邊已經再冇仍然堅持唔打針嘅人。。。

894 回覆
2572 Like 312 Dislike
秒撚左
我都冇諗住打

同事差唔多打晒 間唔中就問吓我打咗未 點解唔打
伴侶已經打咗
連朋友都一個二個打緊
家人間唔中都會話想打

我都係唔會打
政治係一回事 有冇用係另一回事 總之我搵唔到原因要打
自high is ok
冇打
打黎都冇用
咁我窮啊嘛
打咗
我因為唔打針所以唔做
利申:飲食
大光燈 只係自己俾自己 不如 你問自己 打針係咪真係有防止疾病既原因 唔係為方便生活 順從他人目光 唔係為左有得唱K去party room 而係 隻疫苗有效防止疾病 所以打 但依家呢隻谷針 根本做唔到咁既效果 係政府唔承認啫 佢有講過如果第五波 可能連食飯返工都唔俾 即刻俾人挑戰 咁如果明明一齊既人都打晒針都中咁就間接証明疫苗無效 佢就急急收返言論

政府越壓得入 越就快支持唔到自己既理念
未打+1
唔洗睇身邊既人,自己既事自己做決定,我都無打,身邊7 8成人打哂。
朋友問起我都係答:唔強制打我都唔會打。
堅持未打唔打here, 同路人唔洗怕
仲要已經知比人呃左 “9月得番科興”,都仲有人信緊
明明如果齊心 公司根本迫唔到
係有部分人老西咁早已經打左
搞到唔打嗰班好似唔啱咁
屌 明明呢啲不嬲都係個人意願黎
依家變咗大部分人都係群眾壓力之下就去打
睇到呢個post真係感觸良多
樓主講中晒我嘅心聲同辛酸
睇住身邊一個又一個跪,仲要苦笑住話都冇計㗎啦,唔到你唔跪etc etc... 當初明明大家都話點都唔會打針 而家得番我同小貓兩三隻
我依然有我嘅堅持唔打,但睇住身邊嘅人嘅態度,真係好心灰同失望兼無奈

respect 樓主
退學費囉! 我又唔信可以攬住谷針過世 去唔到一年半載 咪又係會最終自爆
總有人一齊行緊同一條路,一齊堅持
最唔明公司明明冇迫,但d同事都衝住去打
成team得我同另一個同事未打,未驚過,就算話炒我咪轉工,幾咁閒
笑了
科興又好 國藥又好 復必泰都好 根本未有一支針係能夠完全話自己能夠完全有效 咁打黎做乜
一直都有依個疑惑
如果我打左復必泰 之後真係冇 將來都係要溝科興
有無人用緊發電機 自家發電,平時就買外國礦泉水,吸緊外國買返來既空氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞