我身邊已經再冇仍然堅持唔打針嘅人。。。

894 回覆
2572 Like 312 Dislike
巴打唔好放棄
我仲堅持緊
每入一間餐廳都check顏色
搭巴士用銀仔
you are not alone
本身冇諗過打
但宜家返學一定要打唔打要每14日比270蚊
學生真係冇錢

但有啲人為咗住hall,未強制就打咗
谷針谷得好肉酸
迫就迫,又強調市民主動自願
限制呢樣果樣,又話係誘因

打針換來喘一口氣唔洗被社會針對(暫時)
但係要用身體做賭注博打完無事

心情係好差,我明
我發夢俾人強姦,姦到一半個男人攞針拮我手臂,嬲醒左痴L線

繼續拖住先,互勉
唔打+1
食飯我都會優先唔食藍店盡人事啦
你d on9先係反社會
有成4 成人冇打 果6 成仲要唔知幾多係被逼打
全家都未打
到依家都 冇諗住打喎
除非你份工只係後勤, 同細公司
否則無得你揀
優先食黃店
冇顏色都ok
藍店絕不考慮

我堅持緊 我屋企人都堅持緊
互相督促互相提醒
拖得就拖, 等立法強制打先打
傻B 我冇打味又咁過
全家都無打
大把人無打 唔洗理人點睇
呢個係最on9
之前又話九月冇BioNTech
宜家咪又一車車運過嚟
復必泰個復係復星啊
一鳩樣益到中國
好開心見到呢個post有樓主同埋你,仲有其他一眾仍然企硬嘅手足。
我都冇打針(亦都唔諗住打,原因下面會講),
冇搭鐵(全部巴士或者小巴搞掂),
冇用八達通(全部用銀仔, 一有機會就唱錢,人哋找20蚊就唱散佢),
冇用安心出行(唔好用安心回家,盡可能就無視啲關口,真係需要先至填紙仔)
冇食藍店(呢個真係基本到冇得再基本,跟本冇彎可以轉)
唔用普通話輸入法(唔明點解可以接受到)。

但眼見身邊啲人開始妥協,開始覺得要打針,要用八達通......真係有啲失望,連之前一齊發夢嘅都搭鐵,仲會喺IG post story。唉,真係好失望。

我唔打針嘅理由好簡單(同一啲信念不夠堅定的同路人講):
1. 打針跟本冇用,佢只係瞄準一隻病毒嚟打,如果一變咗種跟本就變相冇用。所以既然打嚟冇用,何必打?
2. 打完針要帶口罩(政府話就算全民接種率高唔代表唔使帶),唔打針又要帶口罩,咁打嚟做乜?全民帶口罩咪仲簡單?所以既然打同唔打一樣,何必打?
3. 喺現時兩種疫苗都唔穩定,政府將死傷數據收收埋埋嘅情況下,跟本對兩種疫苗都冇信心。
唔好同我講咩外國都谷針啦, 外國都點點點。外國咁做唔代表啱,而且外國都係咁唔代表我會對科興同復必泰更加有信心。

我哋日常嘅一舉一動其實都係政治表態,希望大家堅持,一直堅持。那怕贏面幾細,有做好過冇做,勿以善小而不為。
唔打,堅持住
same here
我未打,身邊好多人都未打
未去到最後都唔打
唔係啦 多教育界朋友
去黃大仙廣場同麥花臣球場有免費檢測喎

洗鬼俾$240咩
你女朋友堅係清醒,mRNA會唔會影響人類繁殖器官哩d長遠數據一d都未有,仲有其他副作用嘅數據都仲研究緊
有冇講隻藥大約幾時出
依家連中學生都要打
為咗逼針可以去到幾盡
未打打嚟都on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞