我身邊已經再冇仍然堅持唔打針嘅人。。。

894 回覆
2572 Like 312 Dislike
打唔打有咩所謂身體無病無痛 返工又無要求 咪唔打

真係陰功
我都好失望

諗住全公司都理念相同

一個跟住一個咁去打

原來係我想太多
全家都未打
我都冇打,都勸屋企人唔打。
革命革嘅第一條命就係自己嘅命
樓主唔係真係做到都講唔到呢句
真心respect
屌你
加油
但我相信而家d 谷針政策都未去到最辣
On9 唔洗做黎生咩
好慘
我一家都未打
我都未打
冇打,屋企個個都冇打
攞左消費券未?
攞左消費券真係好撚有骨氣喎 傻系
好開心見到同自己一樣堅持緊嘅人
堅持左咁耐都有經歷好迷惘想放棄嘅時候
但係好清楚呢兩年嘅堅持唔係為咗型
而係唔想俾錢啲同理念相違嘅人賺
咁講好似好mk
但係呢一切但求無愧於心 喺有限嘅環境盡自己能力做可以做嘅事
希望各位堅持緊嘅人亦都唔好放棄
亂世中總有人與你同行
喂呀
大把人未打啦巴打,身邊嘅朋友都係為左份工先去打,好難怪佢地。
香港接種普及率仍然唔算高,係你身邊咁啱多朋友打左姐
啱㗎,其實而家香港嘅商場、交通、飲食都係俾好多藍嘅大財團壟斷咗㗎。
所以罷搭鐵唔係淨係因為證明自己係黃定唔係黃,亦唔係只係因為831;
仲有個好重要嘅原因係要反對港鐵罷權。而家港鐵除咗淨係港鐵之外,仲會搞商埸、搞地產、搞住宅。政府又不斷批錢批錢批錢俾佢起物業,令佢嘅資金又更加厚,更加胡作非為
每次地鐵開新站,嗰個地區嘅物價就會上升,樓價又上升,同時所有交通都會作出調整,減少巴士小巴喺嗰區嘅流量,最後越做越多站時,就能實現一統,港鐵話曬事
我相信手足們都唔想有日搭地鐵會有個公安搜你身,令呢件咁扭曲嘅事,居然會變成日常。

希望幫到你同埋各位同路人思考更多,有多個理由唔搭地鐡

呢條片會講更加多港鐡罷權,可以用四分鐘時間睇一睇。
https://www.instagram.com/p/CSbn_0aJUiV/

最後引用返#9位巴打講:
革命唔係為其他人,係為堅持自己嘅理念
革命革嘅第一條命就係自己嘅命。
唔打針唔比入campus 最後焗住打咗
打咗針都完全唔想話比人知我打咗
打完唔開心咗好耐
原來堅持嘅嘢好快會因為學校或者其他嘢嘅打壓令我屈服
由頭到尾都無諗住打 點知輸咗比垃圾學校
一星期檢測一次又無咁多錢

完全唔明身邊嘅人點解要po哂ig story話比人知打咗針
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞