我身邊已經再冇仍然堅持唔打針嘅人。。。

894 回覆
2572 Like 312 Dislike
未打,唔知你驚乜
同意打唔打係個人選擇
但你又將打針同屈服政權兩件事拉埋嚟講
咁你唔打針係為身體著想定係行動顯示自己好黃呢
屋企4個人,兩個打左。自己堅持唔打,始終副作用風險太高。
身邊的確愈來愈多人打⋯無打漸漸變成少數,一大班人講疫苗唔敢出聲
好多人都被逼打

但身邊有人唔係被逼都走去打
革命就係做呢啲?
全家冇打!!有我哋陪你
返工要打
等到尋日終於打左
唔打要醫生紙同做test
真心無咁多時間去做咁多野
好痛苦
呢度

隔離緊21日
命就自己.. 仆街唔好喊

因為我怕仆街.. 所以我唔打
尼采講過人有三種型態。
駱駝:永遠受主人擺佈,並且堅忍涯下去,不質疑,不批判。
如果對應香港可以話係一眾藍絲或者係不思考嘅黃絲,最終好快就會放棄。

獅子:為了證明自己而展現出勇氣、膽量,甚至破壞,沒有創造力可言,又或者會為證明自己有能力而叛逆,叫行東就行西。但一切的動機只為證明自己。所以永遠都會只活在別人的指令下。
如果對應香港可以盲目反對藍企的香港人,不是說反對有錯,而是沒有清楚動機為何,永遠活在敵人的影子下。

嬰兒:為已而活,不受束縛,做事是因為自己的意願。
希望大家都能夠成為嬰兒:做每件事,都有個原因撐住自己,而非因為別人如此行,我就跟隨/別人如此行,我就逆向行。
兒登個個將唔打針當成係反共真係搞笑無能到咩地步先會咁做?
你人工咁低唔係無原因。
放眼世界,其實打針係大趨勢,亦係支持科學嘅做法。你可以再唸下其實anti-vax嘅原因係咩,係驚死?其實打針真係冇咁危險。係因為唔想響應政府谷針?政府將政治同打針掛鉤係仆街,但係為左逆政府意唔打針,我會覺得有啲唔理智。
身邊好多一開始話唔信疫苗、唔會打嘅人 都陸續打晒 唉
自我感覺好啲掛
打佢老母
講話咁你可以點嗰啲係狗嚟
全公司打晒,全家打晒
我依然未打
一日打完針仲要守條on 9 599g,仲要戴口罩,仲係冇得去旅行嘅
我都係唔會打

係叻嘅就立法要全香港人打
但係林奠敢咩?
幾warm
笑死 2021講骨氣
啱呀 攞自己d骨氣當飯食
係我眼中只係on撚9
我地公司都係 我地連定期檢測都唔迫你檢測
冇原因打
唔打嘅原因就大把
講到真係毒針咁樣得連登仔日日反姐
窮死100% vs 打針死0.000幾%(全世界)
On9仔
香港難啲窮死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞