將軍澳討論區 (22)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
我地兩公婆,家庭入息100K,
國安法降臨,怕跌市,買左峻瀅2房,
其實500呎,送多4X窗台,好夠住

位置係無咁方便,
最主要係買日常用品/食送,food panda 解決

但朝早我坐98返工,
可能仲方便過地鐵。
遲下起好橋,峻瀅果邊巴士站,實有車過海上橋。

總結,峻瀅係平+住得大,位置無咁方便。
住邊咁高級?
康城結界乜嘢意思?
將中將廣定位不嬲唔係grand
睇個名就知
不過就size合理 梗廚 大會所 市中心 全上蓋 齊配套
02 03年樓
咁既價反映哂一切
屋子好撚垃圾
上年年中買?
我想講個故仔 (唔好笑!千祈唔好笑!佢好慘!)
我有個朋友,由康城搭地鐵想去寶琳。
去到將軍澳,佢落車衝過對面諗住返屋企。
上咗車,佢發現架車係返去康城嘅。
將軍澳站嘅設計係同一個月台有兩架車,一架去康城,一架去寶琳。
咁佢發現自己柒咗,返咗去康城,不過呢啲白痴嘢成日發生。
20分鐘之後,佢又返到將軍澳,將呢件事whatsapp話咗俾大家聽。
打緊whatsapp嗰陣見月台有車,上咗車,點知又係康城車。
呢個真係無限輪迴。
再過多20分鐘,佢又返到將軍澳,今次佢見到對面有車,終於醒目,望清楚個路線顯示版,去寶琳嗰盞燈眨下眨下,先至上車。
點之原來眨下眨下,係提你嗰個站唔到,要落車轉車。
係呀,呢架又係康城車,眨燈係提醒去寶琳嘅人要落車…
過咗一個鐘,佢而家仲喺將軍澳站…
國安法降臨前兩個月啦,吹緊風+疫情開始果陣
384 五門歸心
真係好細
介唔介意講下首期大約幾多
我都係兩公婆入息100k,但首期都唔知儲幾多先夠,目標8m 樓
我細路時都中過,所以大左對康城無咩好感
唔出奇
依家好多買家都趕住睇樓咁
尋日同今日都有5pair人上嚟我到睇
平時weekday成個星期得1pair到
個泳池好正
9成=120-130萬
8成=170-190萬
佢覺得將軍澳重會升
不過咁講
如果真係搵到8,000,000將中
又真係冇得輸
8,000,000樓下一定有人接
所以只係會升
咁掂啦,賺緊一成
我寧願將廣行去坑口近d 調景嶺無野好行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞