將軍澳討論區 (22)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
所有半新樓都貴過維景,平均都接近2萬
匯怡牙科, 喺Donki嗰頭. 屋企人補過牙, 手勢幾好
除非佢有內幕消息啦
然後又唔敢直接講
所以用痴線佬 style 去警世

留明

出面po明明講緊康城 條康城撚係都要拉埋將南落水引人屌將軍澳
結果引埋班真心康城撚覆返佢
然後俾返自己友康城白卡佬jer撚住佢咁多頁

康城定西貢市中心好住啲?
https://lih.kg/bbjqNFV
#87 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
我未聽過將南人會話無公屋
只有康城人會話康城無公屋
班pr搵食艱難日日都要mon po又搞屎棍好辛苦
通常愈自卑先會愈怕人講 得閒就拎望將南海嘅Malibu J, 一係係無啦啦搵將南最差嘅樓景來J. 永遠唔見佢地拎康城景差嘅 或者將南靚景嘅來講
將軍澳想買大單位其實康城舊期數口價真係唔錯
性價比好高

真係要比較 兩邊買最靚既野都差唔多貴 eg. Malibu 晉海一線單位

但講整體環境我始終覺得將南比較好 各有捧場客
唔係話邊度唔好,各有優劣,但某d 人行為真係好小學雞
兩邊都有既
但應該唔會消停到唯有習慣下內戰
你得閒過隔離爬下啲舊帖,最舊嗰幾期低水係有原因,絕對唔係性價比高
長實
距離個站又遠
介唔介意講多啲 本身想租一兩年先考慮入手
無知一問:
周圍都破哂頂,唯獨係呢個屋苑呎價仲係12K,除左22年樓齢,有無乜伏位?
分享: 「怡心園」。價格: 售 $725 萬元。網址:
https://www.28hse.com/buy/residential/property-1849778
假盤/假價
又或者極低層
睇近期成交真係全部仲係12K
居屋?
私人屋苑
怡心好似係夾屋黎? 買唔起新都城就退居寶琳三寶,不過真係日曬雨淋,價錢平反映左
應該房協起既,但有漏水新聞
the-sun.on.cc/channels/news/20030420/20030420030230_0001.html

價錢反映咗部分吧
呢個屋主都幾勁, 自己砌到個日式庭園出黎
https://lih.kg/2689489

如果只係:
- 22年樓
- 房協起,之後轉左私樓
- 少少漏水問題

咁都幾抵玩,佢長期呎價12K,仲平過大西北啲私樓 or 市區已補地價居屋,就係諗緊係唔係有伏位,咁平
條路你行一次睇下接唔接受到先,又斜路又盛,全程無遮擋

不過7球幾3房可以蓋過缺點,去地鐵站唔遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞