將軍澳討論區 (22)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
怡心個位都屬於寶琳三線屋苑,平在位置
近鐵居屋都貴過佢
係抵玩既,呢個價錢對住開將軍澳又有小朋友既分支家庭好有吸引力
Selling point就係平,平買平賣就係咁簡單
半年前第一次係北角食添好運,覺得好好食,
但之後係奧海城同POPCORN 分店食都好一般
起得成都廿年後,算吧啦…
有次放工七、八點油站落過慧安過條路都幾靜
行隧道過返旭輝都驚驚地比人劏死牛
疊翠軒 vs 慧安/怡心/富麗寶琳三寶點睇?

疊翠軒
好處:地鐵站上蓋、都叫有私樓格局、外人唔比入
壞處:漏水?非私樓、鑽石廳垃圾則
一蚊雞保鏢?
地鐵站上蓋定義係咩
茵怡,欣明,英明都係地鐵上蓋屋苑
三期裝修埋茵怡又gogogo
住茵怡第二座 由平台去新都城 2min 內
大家會點定義?疊翠軒去到地鐵站閘口2分鐘又全程有蓋

又換個例子,康城嘅地鐵站上蓋包括咩屋苑
三期商場,最大問題係d 店鋪質素,好多廢鋪冇人行

新都城嘅大惠康變細惠康,再張大鋪拆做幾個細鋪,另外大百佳被逼執撚埋,變左自己其下嘅uny 恆基都唔理民生,一尾就為左賺錢。莫講話童年回憶龜池嗰d 一早消息哂
三寶係邊到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞