將軍澳討論區 (22)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
荃灣因為多商場好多外區人
海旁由朝到晚都人來人往
荃西個海臭 同埋無單車徑
但鍾意行街既荃灣都多野行同多野食既
但我比較鍾意分開住還住 行街還行街

另外荃灣有個地方我唔係太鍾意係荃西太近工業區
行多兩步好多工廠 過左楊屋道街市又好舊好殘
相反將軍澳成個區都好舒服 接連幾個站都係偏向住宅規劃
我成日由澳南踩單車去坑口寶琳康城都好舒服

咸魚青菜 如果鍾意多野食多野行既 又遍向香港中心位既就荃西
鍾意居住環境好既 成個區都新d有活力既 唔介意行街、北上或去機場遠少少 港島返工既 將軍澳就一流
荃灣多廢老 多小店 有地鋪 相對物價平啲
將軍澳 個個站都好似樣 多商場 無地鋪 無小店 野貴 年輕
買左邊度
起中環返工 真係差唔多 不過以前weekend會出葵芳荃灣食野 依家變左觀塘九龍灣
買左澳南一房上車
Tko都有平野既 今晚去左尚德小販檔買炒飯食
炒飯$40 抵食 隔離仲有手抓餅 串燒 冇想像中咁單一
依家45蚊了 我通常買炒飯加多個麻辣燙 咁就一餐晚飯
尚德最衰冇炸大腸. 我最鐘意食果度既碗仔翅, 口味道同以前街邊食既一樣. 其實辣汁牛柏葉,魚蛋果檔幾好食不過都唔平一串都十幾銀
15年後都會先賺得最多
屌,算好平啦
出去食仲貴
南豐海悅呢d二線樓好少人討論唔知質素如何呢?
我一上南豐個平台就已經唔鐘意, 睇左一間後就唔再睇了. 而海悅好似以前D樓咁地下直上, 岩哂唔想轉LIFT既朋友.
你意思係架lift直上高層,唔使中途出lift 再轉?咁樓宇質素如何呢?
係啦唔記得講將軍澳除咗坑口村同埋尚德之外就無宵夜檔
得商場連鎖鋪,大部分收10-11點
新寶城地下嗰間茶記
覺得好唔乾淨
點會無地鋪小店, 明明富康/寶盈有好多
佢地唔怕肚痾
唔緊要啦 以前再污糟既都食過 好粗養
寶盈除左牛腩河仲有無邊間野食介紹?
多謝巴打回覆
連登仔又會屌將軍澳係睡眠城市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞