將軍澳討論區 (22)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
建議你去實地睇樓 and 配套。
威威型揀將南,實用型揀坑口。

將南行天橋行死你,買個餸買個外賣都行死你。
但佢新好多靚好多,要威威虛榮一定將南。

我自己最後揀返坑口,貪佢咩都近,天橋又短、買餸買外賣去地鐵站2分鐘就到,同樣budget又大D。
缺點也是太近,會比較樓望樓,冇近海景,冇咁新,冇得威威。

睇自己需要。
有冇人住將軍澳d 村屋?
近排見d 村屋租都有1萬蚊or 9千咁
Rr知伏唔伏
將軍澳三寶會好過坑口
將廣會唔會有低層執到?
將中將廣3房1廁1000內應該有 但住得冇咁舒服
但人地升兩球,你先升50萬,重有你樓齡舊,緊係有新買新啦,而家升得勁都係將南同康城
買新,租舊
接受到將南個尺數唔洗諗一定將南. 環境, 潛力,樓齡嬴哂...
買領都囉
1000樓下又有3房1套
1000萬樓上升得有無d新聞講得咁勁
正解
係將軍澳住過幾個方向 向西感覺最乾爽
同之前住向南分別好大
因為我一路以為向東先係最乾爽
以前住馬鞍山近海向西濕到仆街
之後同區入返少少向東乾勁多
兩者選嘅話
要大就坑口
要環境要升值就將南

奶奶年紀大嘅話就留意返將南佢接唔接受到大部分盤都要行幾分鐘露天先返到屋企

呢啲真係因人而異,一家三口去曬兩邊行多幾次feel 下感覺先再諗啦。
其實要睇地理因素
將軍澳啲霧經常係海度生出黎然後吹入去
所以向南望海會首當其衝食曬

山同樓都會令霧氣停留
所以貼近山邊/高密度圍住咁起嘅屋苑都會相對大霧啲
如果講升值兩房就升得快,三房一日唔再鬆按保好難再爆得勁。

趁移民潮睇下君傲灣三房一廁低層1000鬆少少鋤唔鋤到1000萬成交,三房同向個積我覺得好用過將廣5xx呎
如果無所謂
咁我會選擇有大住大
要大實用呢個價坑口最好應該海悅L廳連工人房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞