將軍澳討論區 (22)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
買將南租將軍澳站三寶三房
好住得黎
層樓又有得升唔會跑輸
但咁每年交多左幾萬蚊稅 屋企又唔可以大裝
我就是成功的例子
果陣700萬40X呎都大把盤…
將軍澳南藍塘傲3座中層B室,實用1006平方呎,屬於海景4房,以2200萬元易手,實呎21869元,呎價創屋苑分層新高。資料顯示,原業主2016年10月以1704.32萬元買入單位,持貨約5年,帳面獲利約496萬元,期內升值29%。
明呀,我有小朋友,仲要想間中老母來有房住,4間房先攪得掂。我地食外賣多,落街幾分鐘就買到嘢好緊要。

我地都係完全接受唔到要露天擔遮同埋行長天橋。
所以各人需求唔同啦,雖然我都想升值....
所以咪揀蔚藍囉,唯一仲算新 and 上蓋,無將南個環境,但也未至於好缺升值能力,係會慢啲既。

慳左少少,加埋地方大左少少,全爆用多一球執到巨廳,將南真係搵唔到。

如果唔係空間咁緊要,其實我會揀將南。
但有小朋友,老人家,就要鋪路。
無人知阿媽邊一日突然要坐輪椅(大吉利是),再變左同我長住,突然再要請個照顧她的工人。

落街方便,不用露天,有醫院有健康院,好緊要!
呢啲需求可能係冷門啲,但都要諗。
純係新,係人梗係想住新束束的將南啦🥲
The Parkside 兩房好唔好住?壹千萬頭預算會點揀?邊一座好?
8球買將廣會唔會傻?
講下你8球仲有咩選擇
只可以買細單位
o' south 1000 樓下兩房仲有咩盤
百貨應百客 將南都有將南嘅問題
好少年輕人會諗埋長者行動會變差 欣賞你
我都係budget八球,未開始睇樓
大家唔係話將廣個廳好窄?
睇曬三寶再慢慢決定啦
大左少少係幾大?
巨廳有幾巨?
savannah冇咩
比公屋包圍
睇緊坑口,諗緊東港城,好似盤比較少,同埋好似比較少666放盤,所以係唔係應該睇下其他?
呢位師兄好似接近40歲
海翩匯有梗廚1000萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞