油麻地公主大鬧九巴

1001 回覆
595 Like 21 Dislike
好聲好氣個師機可能都求鳩其開門比你走
有冇佢同事朋友睇唔過眼開佢樣?
收皮啦女拳撚
油麻地消防局有站,之後加士居道,
唔係271就270A
好幾年前既年三十晚,有個巴士司機響東區走廊同一個乘客鬧交,互相狂屌,個司機嬲到話自己精神受到影響揸唔到車,仲打電話報警,成班人屌個司機,話趕住番屋企做節等。最後唔記得係換左個司機定個司機開番車,總之大部分乘客一出東區走廊就即刻下個站落車算。

當時我座上層,唔知咩事引起爭執,只係記得自己最後遲到一個鐘食晚飯
你幾多歲呀

*揼地*
把聲惡得嚟又幾嗲
我唔要呀 走開呀走開呀
平心而論,因為我覺得有機會係巴士佬即使知道有人落緊,覺得自己作為司機大佬憑咩等佢一個,等埋會好hurt自尊,所以關門開車,故意搞乘客,如果條女投票,睇返車cam,根據返條片得到既資訊推斷,既然條女落到黎巴士只係岩岩開,即係未開之前條女係落緊樓梯,巴士佬望一望監視器或者聽聲都知,冇理由唔知,所以我相信好大機會係巴士佬玩野。

當然唔排除條女真係好遲落黎呢個可能性。
條女情緒管理能力係有問題何況兩個站之間都只不過10分鐘路程

佢都係可憐嘅,如果生活正常如意,又點會咁癲,社會逼人

不過過咗站都無辦法,司機都係跟規矩做嘢
隻腳咁撚粗
真係地下都踩爆
滑你老母咩
宜家講論文呀?
唔好拋d terms出黎就講到人地冇道理啦

唔好同我講咩a,b,c啦
油尖旺好大咩,你唔識路咩?

行晒成條窩打老道唔落
係要消防局落
你仲好意思幫人兜話去廣華去旺角,叫撚左你check下個apps先啦
點解廣華醫院多人落?咪就係因為個個都係去旺角呀嘛

消防局落車
你唔係落油麻地mtr
你最近一係去果欄,再唔係就係現時點嗰頭,我當你要去ymca喇好未?
其他地方,彌敦道再前前後後
一律唔會喺消防局落

點解我估佢落mtr?
因為架巴士行前一個站佢就唔識路(仲要係油麻地彌敦道)
我唔覺佢係搭開呢架巴士嘅人囉
仲講咩行去果欄?算把啦
但係消防局個站一落,向前望就係mtr出口

講到尾
唔熟嘅車仲要老奉慢慢行落黎
俾人飛左站仲要屌人
講真我唔覺佢有遲到嘅沮喪
我淨係feel到佢喺到發癲
香港人壓力大
司機鬼知你喺落車咩, 大把人係臨閂門先沖落下一層, 跟住企喺門口方便下個站快啲落
人地一日幾轉幾百個客, 咩人都有, 唔為意唔出奇喎
off topic
狗巴啲牌同報站好撚虧
成日一係掉轉方向一係壞
搞到啲乘客成日搭錯車or miss左個站
而家啲港女唔知點解最鐘意最後果一分鐘先落車,好似一定要等佢咁.
你有邊句係客觀?
句句都係一撚定係巴士佬仆街
咩叫客觀?
平心而論,男人炒車冇人講男人揸車,女人炒車馬上講女人揸車,幫男性講野唔係男權撚,幫女性發聲就係女權撚,呢種混淆視聽既風向幾時先會止於智者?
事實嗰個站真係好少人落車
因為一心去油麻地轉車嘅人唔多
更多人係喺廣華落車去旺角
8:30
油麻地火燭鬼站
車費$6.80
唔係270A就係271
即係北區/ 大埔閪
如果係270A即係我今日既下一班車
只差一點點先可以會一會條何方妖孼
講真
我試過幾次都比我落
油麻地公主個pat好挺 底底邊都印埋出黎
架車郁緊你喺到行 仆落樓梯就真係抵撚死
試過勁塞車條pk司機未到站開咗門比人落我唔知,之後到站唔開門走鳩咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞