油麻地公主大鬧九巴

1001 回覆
595 Like 21 Dislike
啲南亞先好撚野,早一個站就企出黎頂住,仲要上層樓梯位企,到站企佢地尾諗住佢地落車跟住落,點知塞撚住唔落,搞到閂門。講句motherfather 攝落下層等下個站落
諗起都谷住谷住
https://youtu.be/4WGaWrlo610

諗起呢單嘢,喺巴士入面個司機根本就屈機。
上層係特別多撚屌

1. 攞住幾袋野 一個人霸兩個位
2. 揸拐杖拐下拐下上樓梯
3. 個細路連樓梯都行唔到要人抱上去
4. 攞住罐啤酒上去飲 飲完個罐周圍dump
5. 喇叭播片
咪係
開俾你係超大人情
唔開俾你就名正言順大條道理

條港女仲要聲大夾惡on99咁
唔想行車落樓梯咪早一個站落定去,咁最好最方梗係坐的士啦
其實唔係好遠啫,油麻地消防局去咗加士居道附近…行10分鐘左右啦…
有開門, 條女落唔切去, 司機閂咗門屌司機閂得快
公道講句,條片中途錄,你係點知條女一開波就潑婦罵街? 假如條女一開波冇潑婦罵街呢?
唔係試過司機係專登扮聽唔到
開完車先答你
唔知前面發生咩事,唔評論。
宜家帶口罩10個有7個都見得下人架啦
停站前一般都有最少 1-2 個燈位,
停站前落定去係應該
而個真
女人真係女人,依家啲巴士佬咁鍾意玩乘客,你愈刺激佢咪愈興奮

問完一句,唔開門咪理撚得佢等下個站再落

反而上面有人話可以報警投訴司機危險駕駛,呢招如果得可以諗吓
成日啦

有d仆街早一個站落定去 慢慢落樓梯

搞到我落唔切
我都試過同空氣講 “好心就坐下面啦”
公道講句,司機都係揸正黎做,講明其他人都落哂車,得返佢落唔到,問題點會去返司機到?又點解要潑婦罵街呢?
如果中途開車門落車,乘客有意外,司機好似要孭飛
Ching M底?
上一個站同下一個站之間有燈位,
一般都係呢 d 時間落去準備落車
前面發生過咩事又冇拍,好難單靠呢一段片分對錯喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞