油麻地公主大鬧九巴

1001 回覆
595 Like 21 Dislike
老師平時搭開巴士?
陣間條女一落車比車撞又入巴士佬數
其實唔怕麻煩可以玩插水,反正落車門係好似地鐵車門咁,夾到會彈返開,唔閂好門郁唔到車,之後就報警去醫院
呢啲投訴睇番車 CAM 就入硬 , 個司機 on9
現時巴士行車時,是禁止車長與乘客談話。

據九巴乘客須知「除因安全理由外,不得於行車時與車長談話。不得恐嚇、謾罵或以侮辱性的言語或動作,或以任何其他方式騷擾車長或車廂內之乘客」。

「糾紛」並非刑事罪行,但違反香港法例《公共巴士服務規例》則屬刑事,當中第13A條列明,任何乘客不得故意阻礙或妨礙司機或任何獲授權的人,或故意分散司機注意力;如無合理辯解即屬犯罪,可罰款3,000元及監禁6個月。

此外,根據《道路交通(公共服務車輛)規例》乘客在公共巴士不得使用不良或冒犯性的語言或作出不守規矩的行為,可處罰款$3,000及監禁6個月。
幾多歲呀 dum地
連登仔食開屎 咁都話靚
第一,咩叫按規矩等巴士停定先開始起身落車?規矩係巴士行緊唔可以行咋喎,你唔識早一個站落㗎?
第二,你睇條痴線婆話咩個站停咗成2分鐘佢都唔開門,就知佢鳩噏啦
撳緊急掣開門同騷擾司機好似都係犯法
我係成日屌司機 唔通屌中你
你幾耐冇坐過 而家可以俾你沙田獅隧先落定去
好抵呢d人, 自己好似碌柒咁又唔早d落, 一係就打手機打撚到碌柒咁, 抵L佢仆街啦
機會唔細,如果佢上層落緊仲大叫,下層冷漠的香港人先唔會理佢,你係香港應該住得唔耐。
因為條女衰格囉
俾我都一定唔會俾佢落
屌你老母我就做港鐵嘅 行慢兩步我都夾你老母臭閪
起到底未 笑4
*客觀分析*
巴士佬好大機會係仆街在先
門都唔開夾硬送佢下個站
有d司機聽到人落黎緊都特登拿拿聲開車
個司機仆街到 姐姐好惨
女仔?邊到有女仔?八婆我就見到個
就算世界唔認同你 我都覺得你係最好
有咩唔開心 🤣🤣 TG me :Hugo1991
司機會直接報警
試過上層比d 廢老塞住
個司機冇睇真就開車下個站去左勁遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞