【認命?】點解個個日本漫畫主角唔係天才就係名門望族?

857 回覆
339 Like 30 Dislike
係 只要將所有勁既人定義做天才
咁唔係天才既人就一定唔會勁
垃圾佬捷度:你揾緊窮人?
但唔好講到wide open中距係咩神級能力好無
佢又唔係無更突出嘅能力,你搵樣普通校隊都有嘅能力吹奏佢係天才係做乜鳩
年中不知幾多唔夠班嘅球員俾隊友carry喺大賽射入wide open中距
托比亞黎
因為作者同讀者都中意打飛機,代入自己落個主角度
然後就寫個主角表面上係普通人,實際上好撚勁。但普遍觀眾其實又懶又廢,唯有寫佢係天才
噉先make sense
埼玉天材黎,未訓練隻揪贏到虎級嘅蟹鉗怪人。根據英雄協會指引,虎級怪人要一名A級or五級B級英雄先打得贏,即係話未訓練嘅埼玉,實力已經有A級。
做得主角-->天才/血統/背景/際遇/外掛
講努力既主角其實又咪係外掛
好似有個升lv系統咁,努力就可以升lv變強
一拳?
重點係好短時間學識,大把人打幾年波都射波唔穩,大賽last shot依d抗壓更唔係個個有

已經兩三年無賭過

最近帶住兩條馬仔周圍買樓儲錢
小新咪唔係
魔法少女site
恕我見識少
第一次聽打波幾個月射入一兩球中距叫好短時間學識

用呢個標準,我見過唔算籃球天才嘅人應該兩隻手數得哂
補返當年張 Screen cap 先

而家睇返都係慘不忍睹。
望望下,佢罐酒就要係 Aeon d 平價野 ...
不過唯一唔好係畫男女主角同兼一太似
為左爽嘅設定而產生,老實講我覺得係作者比自己爽嘅設定,而且好多都無外掛,從頭到尾都係,只係你睇得少,如果強制后宮無腦倒貼都算的話當我無講過。
有幕馮特返到西布頓條村一齊救村
示範咗點用古董X1改打
稻中乒團,廢柴同盟
廢得過佢地都幾難,仲要廢得嚟好笑
一係老豆/祖先係傳說血脈既擁有者但隱世埋名
主角修練到咁上下先發現自己原來好撚勁
火影凱? 你真識講笑 到今時今日 凱八門都相信可以一腳踢死鳴佐
索隆霜月家族大名後代
山治Germa 66 三太子
普通平凡
現實已經係 認命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞