【認命?】點解個個日本漫畫主角唔係天才就係名門望族?

857 回覆
339 Like 30 Dislike
試下積羅斯GENOS日做100下掌上壓、100下仰臥起坐、100下深蹲、長跑10公里

變一拳超人未?
新世紀福音戰士算唔算
鑽石王牌既澤村?
鄉下地方出身,冇好似降谷既天才球速
啲變化球都係不斷靠努力練返黎
新世紀福音戰士
佢唔係嗰隻嘢
樓主:佢既外掛就係夠堅持
老母係初號機
碇真嗣父親碇源堂NERV司令官
父親碇源堂命令真嗣駕駛Eva
母親靈魂EVA初號機
有父蔭都係因為佢老豆老母勤力姐
請問樓主,每日做100下掌上壓、100下仰臥起坐、100下深蹲、長跑10公里算係天才定名門望族?
根本係樓主睇得少,睇黎睇去都係jump果種主流少年漫
你係咪樓主黎 睇下你個標題寫乜先
佢係樓主黎
一開始打第一隻使徒已經
靠老母暴走先贏到
埼玉天才

埼玉的能力是強大到無法計算的力量、速度、耐力和精神力。他聲稱這些能力是因為自己每天做了100個掌上壓、100個仰臥起坐、100個深蹲,跑步10公里以及不開空調總共3年。而進化之家的捷尼斯博士則提出另一種看法:3年的訓練期間不斷擊敗怪人從而突破生物限制器而變的強大。雖然埼玉的戰鬥能力遠超過故事中出現的所有英雄,在體能測驗中也打破各種紀錄,但他在知識測驗中表現平平,因此只以最低級別(C級)加入英雄協會。知道埼玉實力的人少之又少

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E4%B8%80%E6%8B%B3%E8%B6%85%E4%BA%BA%E8%A7%92%E8%89%B2%E5%88%97%E8%A1%A8
樓主係失憶既天才
Konosuba
埼玉係天才

埼玉的能力是強大到無法計算的力量、速度、耐力和精神力。他聲稱這些能力是因為自己每天做了100個掌上壓、100個仰臥起坐、100個深蹲,跑步10公里以及不開空調總共3年。而進化之家的捷尼斯博士則提出另一種看法:3年的訓練期間不斷擊敗怪人從而突破生物限制器而變的強大。雖然埼玉的戰鬥能力遠超過故事中出現的所有英雄,在體能測驗中也打破各種紀錄,但他在知識測驗中表現平平,因此只以最低級別(C級)加入英雄協會。知道埼玉實力的人少之又少

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E4%B8%80%E6%8B%B3%E8%B6%85%E4%BA%BA%E8%A7%92%E8%89%B2%E5%88%97%E8%A1%A8
佢只係訓街執咗返屋企養
純練出黎都叫天才 咁龍卷叫乜?

仲有連練都唔比既話想問下點樣先岩你心水
埼玉係天才

但佢阿爸阿媽無令佢特別勁?
甚至可以話佢係唔好彩 因為佢阿爸係司令阿媽係部機 佢先被迫要揸部機完成使命
佢個人設內外同勁都拉唔上關係

換句話講 個主角 擺第二個人落去 分分鐘仲勁過碇真嗣 但故事就係要一個咁懦弱嘅主角
但佢阿爸阿媽無令佢特別勁?
甚至可以話佢係唔好彩 因為佢阿爸係司令阿媽係部機 佢先被迫要揸部機完成使命
佢個人設內外同勁都拉唔上關係

換句話講 個主角 擺第二個人落去 分分鐘仲勁過碇真嗣 但故事就係要一個咁懦弱嘅主角
咁既程度既訓練就可以天下無敵,咁都唔算天才,咁點先算天才
第一神拳個一步? 唔計鷹村
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞