【認命?】點解個個日本漫畫主角唔係天才就係名門望族?

857 回覆
339 Like 30 Dislike
遊戲王 棋魂 劍心 消防員的故事
除實大部分因血緣才有劇情
唔係成部野呀 係全世界全歷史呀
本因坊秀策被評為全歷史最強 但光仔都推測因為佢學過捉棋 之後佢預到佐為就比哂佢捉 本因坊秀策 = 佐為
而漫畫都暗示光仔成長會勁過佐為
所以如果套漫畫有得畫落去 光仔最後應該成為棋藝最接近神既人
如果卡卡西唔係殘左
卡卡西應該努力過佢
呢套又係唔錯
普通人一心為左復仇練武練裝去殺敵
但後面變左肉番
櫻庭最天才個樣係個樣啊
你緊係唔知一護老豆老母係咩邊個
其實天才同血統咪又係比掛主角嘅藉口
好多又寄生又異變,比先人附體,雙重人格個堆
最緊要班掛狗打得好睇 WFC
但依套野最好睇就係平凡人打贏天才果刻
雪光學
其實想講天才係睇自己揾唔揾到自己鐘意/強項先發揮到。係想鼓勵啲讀者
咁個標題話個個係天才+名門望族丫嘛
屎忽撞棍又唔得,咁真係無咩好討論
咁美國隊長算唔算 佢應該無天才成份
天元突破
寄生獸
WIKI介紹
故事的主人公——平凡的高中生泉新一

不過隻野上左佢身 , 又唔得 , RIGHT?
用1年時間令自己跑快0.1秒
有提過話打開過真理之門後重有命返到嚟已經係才能嚟
愛德重要返過嚟兩次
反而艾爾就相對冇咁天才(只係同愛德比),冇愛德帶返靈魂返嚟真係死得
同埋人地本身都冇諗住做英雄
我就係想問西布頓死左咩
明明ghost 我有睇都未死
雖然飛天車呔打到來果陣佢應該先50歲左右
日向真係體能怪物嚟
排球少年 日向

咪撚講佢天生跳得高
格斯算係靠自己努力啦
冇特別寫佢天才,佢嘅能力靠自己爭扎鍛鍊返
運氣最多係成熟前死唔去
你應該未睇後面

後面有解釋冇個性嘅人用one for all比本身有個性嘅人更勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞