【認命?】點解個個日本漫畫主角唔係天才就係名門望族?

857 回覆
339 Like 30 Dislike
咁你都要俾啲嘢作者寫㗎,寫到咁普通有咩好睇呀,唔想睇呢啲咪睇少啲熱血番囉,我最鍾意睇胃痛番同狗糧番
佢好似有食怪人
紫菜頭髮怪俾佢拎左黎煲湯
小智
冇才能都係好運嘅話,其實連登仔好多都好好運
佢喺地球人入面係天才
但係撒雅人入面係廢
佢師傅 進 個個都跑得快 黑豹仲勁過佢 相對都唔算好天才
佢都係靠做跑腿練番黎
同埋主角群都唔算天才..馬嬲 蛭魔 成隊泥門都唔係特別靠天份
咁佢都係界王神/ 破壞神 / 宇宙etc入面係廢啦咁講
唔算典型名門望族,但個重點就係主角有冇上一代留低既資源
祖先識到最強劍士得到人地真傳,一代傳一代,老豆又識通透
係呀
so?
佢唔努力操10個月肌,ofa 都食唔住啦
仲要出3隻咁兒戲
我意思係佢咁啱中咗無個性用OFA可以有buff呢個條件
歸根究底佢唔係好彩有OFA根本唔會咁屈
學姐
Gantz
玄野計(170 平凡樣矮毒撚、女朋友係樣衰ipad 矮妹。)

史上最強兼一
男主角又係平凡樣矮撚、不過靠運氣+性格好識到人脈,
識到班勁師傅。
黑豹nigga黎,唔計!
你話悟空打返地球人屈機就話, 老早已經打外星人苦戰, 咁對地球人嚟講佢係天才又點
咁冇㗎喎基本上每個故事主角都一定要有啲唔一樣嘅地方先係主角
佢唯一好彩嘅位係遇到all might,其他嘢都係靠自己爭取
咁前提都係All might肯比ofa佢
同埋佢其他同學一樣有努力 佢咁屈咪又係因為ofa
真,搖曳露營好睇咁多,樓主唔識嘢
炭治郎正正係佢家底唔夠勁所以開唔到無雙
鑽石後備入強隊之後廢足幾百話
錢進球場係職業世界都係二線料打上一線尾
棒球大聯盟2nd條仔又係唔勁
就係要話比你知, 平凡人就平平凡凡做個NPC就算, 唔好搞咁多野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞