Katy Perry 發乜神經呀!

345 回覆
87 Like 45 Dislike
Katy perry邪到仆街

點解咁講

蜥蜴人掛
個撚個講故事咁講
一啲實證都無

你哋同聖經有啲咩分別
小小事實/史實+無窮想像力=驚人故事

唔係叫你地唔好討論
但係俾返啲理性+證據
同埋唔好咁着迷 覺得自己看透世事

看透世事就點都看唔透架喇
不過其實可以實際比較同統計下有邊啲歌手響MV度置入過每一個符號同比喻
相信會發現好多共通點而且好多時係9唔搭8咁加左入去
至於點解要大量運用依啲暗示
就一個迷喇
On9 先仲信illuminati

之前啲人最興講Eminem 首not afraid 係反光明會
但佢之後出返首rap god 同Rihanna 合唱成班人炒哂車

Lady gaga 之前每出一條片比人分析一次
依家根本無人再講

not afraid 變翻黑頭髮 做乖仔 想對抗
the monster 變翻金毛 乖既自己比人困住左
信不信由你

我諗你係初初睇illuminati既野, 根本有深入睇過+留意最近潮流就知好多illuminati野都係9up

我5,6年前都曾經信過, 果陣lady gaga一出born this way就四圍搵illuminati解說, 諗住睇下有啲咩洗腦線索

簡單講下, 啲人話光明會操控美國流行樂壇, 可以輕鬆捧紅一個明星(puppet)再加入大量吸毒性愛暴力去荼毒青少年
果時代表作係eminem, rihanna, ke$ha, lady gaga
仲有班話何韻詩都係
果時成日話係光明會準備為2012世界末日做準備

結果呢? 2012都過左5年
eminem開始走返slim shady路線
rihanna開始過氣, 首diamond正面過80% 美國pop
lady gaga born this way根本係正面到pk, 係個MV格梗比人屈有符號, 而且佢啲歌比其他歌手有意義得多

再者, 依家美國紅緊果堆既歌手都係正面既
ed sheeran, taylor swift, bruno mars, justin bieber(love yourself)
洗腦論不攻自破

光明會係存在既, 但網上流傳果堆symbol就真係100% fake囉

比我係果班人
就唔會一味個個MV狂加符號既
要宣揚一樣野
可以將佢同其他口味既野混合或者交替咁出
先會較易入口
同cover到更多人
illuminati confirmed

好多人當依句笑話咁講
又的確係因為坊間有唔少過份解讀既point流傳緊
咩sell my soul to devil
咪又係一個潮語

壞孩子影象好多明星 玩夠皮乖仔就會轉架啦

潮流呢樣野就係咁架啦
一大班人去做你又會話係光明會

唔通光明會影響力大撚得過普京習總金正恩咩 睇多d 新聞 少睇d 陰毛論啦
應該係想發下神經,之前睇SNL 唱呢首果陣以為玩女體盛定點,驚嚇度好高

但發神經嘅我要Miley 好過,起碼唱功好好多

Miley變返小清新啦
Btw 紅字agger

我知,但我係佢發神經先開始鐘意

今日變番好咪仲正囉

我由佢係Hannah Montana 開始中意
好多人話佢同katy交換左 我又唔覺
其實Katy係California gurl 到都幾露骨
不過今次係再痴線少少姐
Btw其實首歌都唔係咁差姐
佢係個mv到個長髮look好索喎

睇California Gurls易入口好多
起碼唔係散播恐懼同死亡既方向
講到最令人心寒既分析,個人會覺得係韓團Lady's Code相關既文章,果幾篇居然仲可以透過MV分析搵出兩位成員既死可能並非偶然,甚然可能係公司安排既根據

可唔可以講多啲

呢個我都想睇

我地個名

㩒左入去睇左篇文 睇到好心寒

仲有幾篇
樓主係巴定絲 我有睇好多關於illuminati 嘅channel 除左vigilant Christian A call for an uprising 都好正 不過佢俾較激進d

雖然kp個mv 無乜symbol 但個concept 係有cannibalism, spirit cooking 個d野 如果有留意pizza gate 你會知我講咩 重有成個mv拍得好creepy 不過我唔可以否定佢浸喺d水嗰part好正
Imagine dragon 新mv
https://youtu.be/tIfLRpDEvbE

多謝分享
返屋企有wifi時睇下

但點解啲留言全部耶撚黎

我見佢條片好多都cite左聖經金句去解釋個mv某啲畫面,我估係因為illuminati同教會係不和,個mv又好多啲satanic野,所以多基督徒關注啩

但其實illuminati promotes science over church係指天主教定基督教?

真係唔知
個人覺得兩個教差不多
留名,想問如果想深入研究大學有冇呢啲科讀?
例如研究啲符號/ satanic/ 邪教呢類野 分析唔同電影/ 歌等等

試下讀下中大神學睇下有沒囉

符號學係結構主義個啲野黎,好撚唔有趣的,唔係上堂研究圖案咁簡單

又唔想4年讀哂神學 想係有時間take courses讀下
結構主義係咪即係fine arts個類?咩叫好撚唔有趣 想知埋啲歷史個啲
屌以前睇過下angels and demons講光明會啲野又有符號呀達文西密碼個啲就覺得好有趣,好想知

蘭登教授 我都好鐘意睇,宗教+藝術+符號+神秘組織

依啲題材真係好引人入勝
好多去到頂點既明星會去改自己既形象,因為都已經儲左一堆固有fans,所以會去佔埋啲小眾市場,行narrow market條路去突破樽頸位。

都可以咁睇
高登不嬲都有posts
唔好睇咁多啦
知道又點,真既又點
你做到d 咩?

睇得多個人都會有影響
我幾年前有一排成日睇類似既野
由嗰期開始成個人都好負面,有少少被害妄想

咁我又冇
都睇左咁多年啦
當興趣姐
仲生活得好開心
前排聽過Taylor swift都好似入左?

點解咁講
近年佢顛左好多又真既
啲人話Katy perry首dark horse有好多光明會符號
事實上 啲符號全部都係來自埃及神話 荷魯斯之眼
咁佢個mv本身就係想講埃及,有呢啲符號有咩出奇?
共濟會有全視之眼 =/= 有全視之眼都係關於共濟會
美國一蚊銀紙都有全視之眼,照你地個邏輯係唔係成個政府都係由共濟會控制?
我反而覺得你地諗得太遠 淨係睇到對自己立論好方便嘅「證據」

仲有ke$ha講過 佢啲mv嘅制作 根本就唔到佢話事
佢咪又係聽dr luke枝笛去拍 佢俾人性控制咗咁多年 又有契約束縛住佢 我唔認為佢又關共濟會事
啲人見到佢die young 首mv出現咗好多個三角形就話人係共濟會成員
計我話我見到你塊面有兩隻眼都好大機會係illuminati
Melanie Martinez 先係呢類MV既女王
無個MV敢睇晒
有冇睇poppy 啲片都邪到仆街,不過佢唱歌又幾好聽
然後有條片有分析poppy可能都係光明會
https://youtu.be/9lnhLG6AgU8
之前出去上course 坐我隔離個同學仔
係個幾可愛既女仔 不過都成30歲(童顏)
唔知點解無啦啦傾起光明會蜥蜴人
佢話好多外國藝人都係蜥蜴人,隻眼識變色

先唔理真假係咪鳩up(我冇研究)
只係覺得佢外表同佢研究既興趣好唔夾

好羨慕
30歲仲可以咁童顏

冇研究過蜥蜴人
日後會留意下
Y'all haters corny with that Illuminati mess
唔覺佢地有
係想整到個mv型少少姐
愈整得古怪就愈引到人去睇
愈引起到話題

亦都有依個作用
唔好咁痴線啦樓主
轉下形像都唔比,阿叻都成日轉頭髮顏色啦

唔到我唔俾
不過我唔鐘意佢新形象姐
JB都從良啦

咁咪幾好
Melanie Martinez 先係呢類MV既女王
無個MV敢睇晒

係咩 佢d詭異復古風好正喎
仲要佢成個album係一個故事串連住咁
某d歌都幾正面架喎
例如mrs potato head係叫d人唔好過份重視外表同講整容
其他歌都有講佢點inspired
Pity party係佢ff自己生日party冇人去
阿森一族

有冇詳情分享下
而家既佢同痴線既miley Cyrus比
我鐘意miley cyrus多
最少果期既歌真係好聽

真心唔鐘意新既Katy
唔識欣賞

同感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞