Katy Perry 發乜神經呀!

345 回覆
87 Like 45 Dislike
乜叉都光明會 會唔會洗腦洗到係人都知

咁點解釋咁多作品都加入同一堆唔關事既符號

因為好多作品係有個三角就穿作附會 pewdiepie都成日串呢D on9仔
https://www.youtube.com/watch?v=0J836Uqs_o4

的確有唔少過份解讀既分析
我都有睇nigahiga講笑咁講依啲情況
https://youtu.be/03_Tby_ICCw

不過事實上分析入面除左依啲之外
仲有好多有充足backup reference既重點
咁長篇大論以為講曼德拉效應

我覺得曼德拉效應只係人記憶錯亂 同埋 腦補 引致嘅錯覺

又要拎sex in the city出拎講

Life is like a box of chocolate

"Life was like..." 嘅出處係間接引用咗mother講嘅句子
My mother said life was like a box of chocolate"
而"life is like..."嘅出處係直接引用 mother講嘅句子,所以要加quotes
My mother said "Life is like a box of chocolate"
我睇reddit見到上面嘅講法

Life is like a box of chocolate

"Life was like..." 嘅出處係間接引用咗mother講嘅句子
My mother said life was like a box of chocolate"
而"life is like..."嘅出處係直接引用 mother講嘅句子,所以要加quotes
My mother said "Life is like a box of chocolate"
我睇reddit見到上面嘅講法

Grammar 上係咁理解
但套戲入面果句係點講先係重點

Life was like a box of chocolates

Life was like a box of chocolates

覺得個MV好有創意拍得好好睇wo
Roar

wtf double Mandela effect
成班痴線佬
你地咁講出黎其實自己會唔會笑嫁
Mind control 最犀利既位係

總有人覺得有人小題大做
但係d symbol / 暗示又加得好離奇甚至監粗黎

講到尾陰謀論都係講緊尖子控制世界

普通市民日日做到隻狗咁得少少娛樂
尖子就食花生嘆世界

有咩咁難以置信
啲人話Katy perry首dark horse有好多光明會符號
事實上 啲符號全部都係來自埃及神話 荷魯斯之眼
咁佢個mv本身就係想講埃及,有呢啲符號有咩出奇?
共濟會有全視之眼 =/= 有全視之眼都係關於共濟會
美國一蚊銀紙都有全視之眼,照你地個邏輯係唔係成個政府都係由共濟會控制?
我反而覺得你地諗得太遠 淨係睇到對自己立論好方便嘅「證據」

仲有ke$ha講過 佢啲mv嘅制作 根本就唔到佢話事
佢咪又係聽dr luke枝笛去拍 佢俾人性控制咗咁多年 又有契約束縛住佢 我唔認為佢又關共濟會事
啲人見到佢die young 首mv出現咗好多個三角形就話人係共濟會成員
計我話我見到你塊面有兩隻眼都好大機會係illuminati

唔係咁樣
有啲符號唔關埃及事佢都加插左入MV度

另外Ke$ha自己都講左Die Young佢係被逼唱既

並唔係單純見到三角形就話當係

tupac killuminati
又到暑期
人體盛?
留名

總有人覺得有人小題大做

尖子就食花生嘆世界

有咩咁難以置信

有呢d陰謀論俾佢地打下飛機覺得自己看透世事
Ladies code嗰單野係點?

總有人覺得有人小題大做

尖子就食花生嘆世界

有咩咁難以置信

共濟會mind control你, 同"共濟會陰謀論"既支持者mind control你係兩回事
根本依家歐美pop強加果堆symbol只可以係culture
唔排除好多歌手借題發揮突登加落去make noise
幾年前仲好hit果陣, 你將illuminati倒轉串再加.com可以連到去nsa添
依家比人踢爆左係有啲無聊人突登買左個domain redirect過去啫

你想知點解, 唔係話"哇, 呢個MV又有symbol喎, 哇果個又轉風格喎, illuminati confirmed"
唔係咁就算
初初個個話MV有symbol原意係想洗青少年腦, 令佢地覺得吸毒性愛呢啲撒旦野係好既, 目的係想控制佢地跟隨共濟會既new world order

但當初話共濟會既new world order會係2012年實行, 到時會有大災難, 之後共濟會名正言順咁走出黎操控世界

結果最後係2012乜都無發生, 呢個陰謀論就己經破解左, 所以MV加symbol背後個意義都無埋, 仲有啲咩好信?
啲人話Katy perry首dark horse有好多光明會符號
美國一蚊銀紙都有全視之眼,照你地個邏輯係唔係成個政府都係由共濟會控制?

佢咪又係聽dr luke枝笛去拍 佢俾人性控制咗咁多年 又有契約束縛住佢 我唔認為佢又關共濟會事
啲人見到佢die young 首mv出現咗好多個三角形就話人係共濟會成員

唔係咁樣

被逼唱有乜出奇, 人地producer覺得die young呢個idea可以消費有得賺咪逼歌手唱
全世界十個歌手十個都係咁架啦
你估林峰好想唱CHOK? eason好想年年上叱吒拎男金? AKB好想陪老細訓?
有好多問題...

1.光明會同共濟會唔同?

2.共濟會係咪已經確定左係存在?

3. 之前睇台灣一個節目講共濟會,話邱吉爾、華盛頓、李嘉誠、李光耀呢d都係會員,係真?

4. 點解共濟會淨係收精英分子做會員?(好似係)同時又想散播佢地既思想,唔係應該好似天主教咁傳開去好d咩?

我都唔清楚
唔知有冇高人幫手解答下呢

至於點解精英先得
可能因為驚豬隊友掛

1. 光明會係共濟會其中一個分支
2. 存在, 但網絡上話對歐美樂壇操控係網民自己推斷出黎既陰謀論
3. 係, Li's family係共濟會有好高地位
4. 共濟會會收精英分子, 但無人話過佢地想散播佢地既思想
點解收有好多原因, e.g. 操控全球政治體系/金融市場
呢個我覺得係最大原因, 但洗人腦果啲全部係網民9up
之前香港都有人信呢啲陰謀論, 走去飲雙氧水, 上山避滅世, 比人笑到2046

總有人覺得有人小題大做

尖子就食花生嘆世界

有咩咁難以置信

共濟會mind control你, 同"共濟會陰謀論"既支持者mind control你係兩回事
根本依家歐美pop強加果堆symbol只可以係culture
唔排除好多歌手借題發揮突登加落去make noise
幾年前仲好hit果陣, 你將illuminati倒轉串再加.com可以連到去nsa添
依家比人踢爆左係有啲無聊人突登買左個domain redirect過去啫

你想知點解, 唔係話"哇, 呢個MV又有symbol喎, 哇果個又轉風格喎, illuminati confirmed"
唔係咁就算
初初個個話MV有symbol原意係想洗青少年腦, 令佢地覺得吸毒性愛呢啲撒旦野係好既, 目的係想控制佢地跟隨共濟會既new world order

但當初話共濟會既new world order會係2012年實行, 到時會有大災難, 之後共濟會名正言順咁走出黎操控世界

結果最後係2012乜都無發生, 呢個陰謀論就己經破解左, 所以MV加symbol背後個意義都無埋, 仲有啲咩好信?

算啦由得佢信啦
所有都係陰謀

唔係咁樣

被逼唱有乜出奇, 人地producer覺得die young呢個idea可以消費有得賺咪逼歌手唱
全世界十個歌手十個都係咁架啦
你估林峰好想唱CHOK? eason好想年年上叱吒拎男金? AKB好想陪老細訓?

屌你老母 咩AKB陪老細訓呀
成班痴線佬
你地咁講出黎其實自己會唔會笑嫁

十幾歲乜都唔識信都唔出奇既
但過左二十仲信既話連基本批判性思考都無就有問題
有好多問題...

3. 之前睇台灣一個節目講共濟會,話邱吉爾、華盛頓、李嘉誠、李光耀呢d都係會員,係真?

4. 點解共濟會淨係收精英分子做會員?(好似係)同時又想散播佢地既思想,唔係應該好似天主教咁傳開去好d咩?

我都唔清楚
唔知有冇高人幫手解答下呢

至於點解精英先得
可能因為驚豬隊友掛

1. 光明會係共濟會其中一個分支
2. 存在, 但網絡上話對歐美樂壇操控係網民自己推斷出黎既陰謀論
3. 係, Li's family係共濟會有好高地位
4. 共濟會會收精英分子, 但無人話過佢地想散播佢地既思想
點解收有好多原因, e.g. 操控全球政治體系/金融市場
呢個我覺得係最大原因, 但洗人腦果啲全部係網民9up
之前香港都有人信呢啲陰謀論, 走去飲雙氧水, 上山避滅世, 比人笑到2046

根本唔需要洗腦
改變政治同金融生態已經玩殘全世界啦
話陰謀論上腦個d巴打點解釋好多明人 ,球星,都有做同一個手勢, 雙手合埋,然後手指公掂手指公,食指掂食指,再打開翻開隻2隻手,形成一個三角形

我印象kobe lebron 都有做過,同埋dr.dre 一首歌“still dre' 最尾又係突登加插呢個動作
純粹分享下
有好多問題...

共濟會香港總部叫雍仁會館
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞