Katy Perry 發乜神經呀!

345 回覆
87 Like 45 Dislike
高登不嬲都有posts
唔好睇咁多啦
知道又點,真既又點
你做到d 咩?
Miley Cyrus 反而變返正常

Miley Cyrus - Malibu (Official Video)
https://youtu.be/8j9zMok6two

Btw,Katy Perry第一主打Chained to the Rhythm幾高質,諷刺味濃
可以話今次專輯開始唔跟大眾口味,未必係壞事

Katy Perry - Chained To The Rhythm (Official) ft. Skip Marley
https://youtu.be/Um7pMggPnug
留名
D 鬼佬鬼婆歌手冇咩邊個正正常常
久唔久就發下癲
留名 好中意睇呢啲post

Katy

Kesha 有個mv又係睇完個感覺又係唔知點
睇到人不安
我覺得首歌好撚正喎
Migos
至於咩i sold my soul to devil應該係潮語嗰類姐
覺得型咪講
D 鬼佬鬼婆歌手冇咩邊個正正常常
久唔久就發下癲

咪係,做人正正常常唔撚得架咩?
🤦🏻‍♂️咪就係因為你呢啲人翩翩起舞,所以有咁多痴線style囉
佢剪左呢個頭 真係同佢好唔夾...
已經唔似Katy Perry

連暮光之城個女主都變左咁
睇死人咩 響受
佢剪左呢個頭 真係同佢好唔夾...
已經唔似Katy Perry

文中有講到,
班人安排佢依個新形象同新MV可能已經預左大眾係唔會十分歡迎。

佢地只係試緊大家底線,
將一啲概念例如slavery, 被mind control依啲負面既野,
逐步融合流行文化,包裝成有型同潮流既野。
係一種洗腦工程。

慢慢響我地潛意識入面,就會認同左依啲野係可接受,甚至帶來正面感覺。

其實依啲概念係響好多有影響力既流行歌手入面都搵到,而且主要係響最商業化果堆入面搵到。

就好似最近有越來越多關於外星人 異形既片咁 懷疑係慢慢咁洗腦 令你唔會咁驚
They Ask You How You Are and You Say That You're Fine

依句真係好有含義

But you are not really fine
lm
eminem好似脫離左光明會
十萬個黨員潛伏各大城鎮
記得佢之前首dark house都有人話入面有唔少光明會既暗示
記得佢之前首dark horse都有人話入面有唔少光明會既暗示
如果改成共濟會 會合理d
睇過光明會歷史 唔覺佢存在 同咁大power
相反共濟會就有好大power
十萬個黨員潛伏各大城鎮

有聲既屌
On9 先仲信illuminati

之前啲人最興講Eminem 首not afraid 係反光明會
但佢之後出返首rap god 同Rihanna 合唱成班人炒哂車

Lady gaga 之前每出一條片比人分析一次
依家根本無人再講
Swish swish 幾好聽呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞