[HKUSPACE]召集所有太空人面孔(56) 各位FM請緊記本校校訓

1001 回覆
21 Like 6 Dislike
個堂完咗幾耐先有?
今年啲FM有部分真係幾撚離譜,知唔知咩野應該做,咩唔應該做
我就大約二至三個鐘到
week 1 timetable已經有tutorial係咪要照返
明明lecture嗰陣話week4先開始tutorial但係timtable又有
跟lecturer,time table唔會跟特殊變動的
過咗1日仲未有lesson record
好驚miss咗啲野
總之就一匹布咁長………
thank you
唉,一切盡在不言中…
想問請假form擺喺LP邊個位
定係有得去2樓拎,填完就交?
同問
想問add drop 之後係咪照常跟返split 個日期返去f2f就可以?
最撚離譜就係
明知要返嚟上
但係死都要唔返嚟
死都要ZOOM live
咁你不如咪撚讀書啦
見啲FM喺度咁叫春真係火都嚟埋
【🛑今個sem既上堂模式】
.
1️⃣ 唔好再問 點解你無zoom link乜乜乜
因為今個sem正路係 ❌不存在ZOOM

2️⃣宜家正路得2種上堂模式:

❶ 睇recording ❷ F2F

- 片係無禁快upload到俾你既,你要等你果班上完你先會擁有,唔建議預佢即日有,起碼1-3日左右(視乎Lecturer 效率),利申 正路唔睇係無人知既(唔建議),所以唔好再問「係咪我本身果堂既時間要同步睇片」宜家答你:唔撚係😘

3️⃣ 宜家未必全部科都係單雙數輪流返,睇返上面個pdf再問,佢寫明split into 2 grps 先係隔禮拜F2f

4️⃣ 有咩疑問就建議Email 你地Lecturer,因為佢地可能有d非主流安排,而我地唔知😓
喺連登用emoji
大家拎咗student ID card 未? 終於有卡
20號拎
提提大家記得申請党铁乘車優惠
白卡應該去$2搭車唔係去讀太空
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞