[HKUSPACE]召集所有太空人面孔(56) 各位FM請緊記本校校訓

1001 回覆
21 Like 6 Dislike
想問下有沒人 EAP II 被Helen Wong教過,卑分kill唔kill,呢科容唔容易拿B或以上?要meet offer好擔心冇B
有冇人炒咗 Thermodynamics
想 d咗佢重讀
CCIT抄咗 係咪要重讀 0識 yr1 求部署
想問下Space而家仲開放俾訪客入嗎
三大social work可能難少少
見多數都係社科或者sw hd既上返
但如果你GPA係好高,3.8up 既話,係有機會既
我就係知道大部份都係社科上返去三大social work 但如果我讀完兩年asso上返三大year 1 會唔會容易啲?
有啲programmes under social science嘅響九龍灣 (AALS/AAMCCS?)
但真係associate of socsci+associate of geog的話金鐘係大本營
但聽聞socsci下年好似有機會會去咗荔枝角
如果你話hku cu social work既話
Hku好似算收多少少社科既人,cuhk就收sw hd多D
不過hku sw因為會收year1 asso走既人,要預計會好大競爭
但cu sw基本上唔會收year1 asso走既,所以競爭可能細少少
但year2走到三大sw既,GPA都幾高下,最少3.7X
我果陣大概3.7X,之後上返sw
不過如果真係好想讀既話,可以試下報左先,買個機會咁
因為高GPA既話,我覺得都係有可能既
year2去year1可能入到cu sw 機會比hku sw大
點解啊 Ardis佢幾好啊 好用心教wo
有嘢唔識又肯教
好啊唔該你
聽聞EAP2有唔少lecturer想做低某外國lectuer
留名
上個sem 啊迪斯已被EAP2整臭個名 今次到邊個
點解無啦啦要做瓜人 留名人地大粒Lecturer黎
Pravesh Narain(EAP2其中一個大佬)
21-22 Sem 1 FTC EAP2
Pravesh教NL01-04
Phoebe教NL05-07 (本人係NL05)
話說上Phoebe堂之前
個班房上一堂就係Pravesh嘅EAP2
喺轉班嘅時候 聽聞Pravesh同Phoebe落咗order
要求Phoebe派啲Grade唔可以高過佢
而Pravesh嗰四班裏邊 最高好似係A-
結果Phoebe啲班冇A
跟住最後一堂EAP2落咗堂嘅時候
有人屌鳩Phoebe點解唔派靚龜
嘈左成個鐘 最後升咗一個sub grade

跟住到今個Sem 咁啱有fd上EAP2
另外一個EAP2 lectuer就同佢講
好多lectuer都好憎Pravesh
話佢砸朵做鳩人

Phoebe Lee是蘑菇的
唔係
咁痴線可能啊迪斯都係蘑菇的(講笑但唔排除呢個可能性)
好撚癲
直接撻朵
今年EAP2咁多花生食 又投訴隔離科lecturer 又爛龜
爆多少少得唔得留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞